Kamperen voor beginners

Kamperen: voor sommigen een stapje te ver buiten hun comfortzone, voor anderen een droomvakantie. Ga jij dit jaar voor het eerst kamperen in Zeeland? Goede keus! Kampeerfans hoor je altijd roepen hoe heerlijk het is om buiten te zijn en lekker primitief te leven. Even weg uit de drukte van het dagelijkse bestaan. We hebben wat voor beginners voor je op een rijtje gezet, zodat jouw eerste kampeerervaring direct een succes wordt! Pas wel op: succesvol kamperen vergroot de kans dat jij ook besmet raakt met het kampeervirus.

Een geschikte tent:

We hoeven je niet uit te leggen dat je voor kamperen een tent nodig hebt. Maar wat voor tent? De tentenspecialisten in de winkels helpen je natuurlijk graag met het maken van de juiste keuze. Hier kun je ook direct de tenten in het echt bekijken, voelen en ruiken.

Maak een checklist:

Om te voorkomen dat je straks achter je campingfornuis staat en je erachter komt dat je de pannen nog thuis hebt liggen: maak een checklist. Het geeft je rust en het zorgt ervoor dat je het overzicht houdt bij het pakken van de kampeerspullen.

Elektra op de camping:

Het is slim om van tevoren te bepalen of je op een campingplek met of zonder elektra gaat staan. Houd er ook rekening mee dat elektra op de camping anders werkt dan thuis. Zo heb je speciale campingapparaten met een aangepast wattage nodig om te voorkomen dat de stoppen van de hele camping eruit slaan.

Zet je tent thuis op

Het is aan te raden om je tent thuis al een keer rustig op te zetten. Leuk voor de kinderen om samen met hun vriendjes een nachtje in de tent te slapen. Daarnaast kom je er misschien achter dat je nog onderdelen mist.

Neem de juiste haringen mee

Niet elk grondtype is hetzelfde en niet voor elk grondtype is elke soort haring geschikt. Probeer het grondtype op je plek van bestemming te achterhalen en pas hier je haringen op aan.

Kamperen in eigen land

Kamperen in eigen land is ook erg leuk! Dit is ook de ideale manier om te ontdekken of kamperen iets voor jullie is. Mocht het nu echt niks zijn voor jullie, dan ben je zo weer thuis. Boek bijvoorbeeld een seizoenplaats Zeeland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *