Kan je in één kamer leren en stoffen meubels combineren?

Er is geen decoratieregel die zegt dat je meubels van leer en stof niet in één kamer kunt combineren. Iedereen mag doen en laten wat ie wilt, vooral omdat het om jou draait en niet om een ander. Jij moet het mooi vinden en er tegen aankijken en niet een ander. Als je dit dan doet, kan er een textuurinteresse ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een leren eetkamerstoel gecombineerd met een stoffen eetkamerstoel, omdat je de verschillende texturen dus leuk bij elkaar vindt staan.

Meubelstukken van leer en stof gaan vaak goed samen, zolang je maar een paar principes in gedachten houdt.

In proporties

Een sleutel tot het gebruik van zowel leren als stoffen meubels is proportie. Zolang je stukken leer en stof ongeveer even groot zijn, zal de combinatie goed werken. Een leren bank op een dik houten frame en stoelen van delicate stof met smalle poten gaan echter niet samen. Daar zal je dan voor moeten oppassen.

Welke kleuren?

Het volgende dat je moet overwegen bij het mengen van leren en stoffen meubels is toch wel de kleur van de meubels. Een leren stoel in een neutrale kleur, zoals zwart, bruin of wit, past in het algemeen goed bij elk gekleurd stuk stof. Je moet alleen voorzichtig zijn met een leren stuk in een meer ongebruikelijke kleur, zoals fel oranje of turkoois. Wat zeer aan te raden is, is dat je stoffen meubelen een vleugje van die kleur in het patroon moeten hebben om goed met de leren meubelen te mengen.

Stijl stijl en nog eens stijl

Gebruik meubelstukken van leer en stof die qua stijl vergelijkbaar zijn. Als je bijvoorbeeld een slanke, ultramoderne leren ban k hebt, combineer deze dan met een modern stuk stof, niet met een ouderwetse chintz fauteuil. Dat zal niet met elkaar gaan namelijk. Als je meubelstukken dezelfde stijl hebben, is het mengen van leer en stof geen probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *