Kies je voor gordijnrails of gordijnroedes?

Het lijkt misschien simpel om nieuwe gordijnen uit te kiezen. Toch komt er vaak veel meer bij kijken dan je van tevoren verwacht. Uit ervaring kunnen we vertellen dat er flink wat tijd, werk en energie in gaat zitten om gordijnen uit te zoeken die helemaal zijn wat jij zoekt. Heb je gordijnen gevonden die helemaal jouw smaak zijn? Dan is er nog de keuze voor een gordijnrails of gordijnroedes. Wij leggen hieronder uit wat de verschillen zijn. Benieuwd? Lees dan gauw verder.

Een gordijnrails

Met een gordijnrail hang je gordijnen strak op tegen het plafond. Het is een minimalistische toevoeging aan je interieur. Wanneer de gordijnen gesloten zijn, dan zal de gordijnrail niet of bijna niet zichtbaar zijn. Je hebt vaak keuze uit veel verschillende kleuren. Hiermee kun je de gordijnrails helemaal afstemmen op jouw nieuwe gordijnen en maak je het helemaal naar jouw smaak. Een gordijnrail kan je zowel aan het plafond als aan de muur monteren. Vind je het fijn om de gordijnen niet met de hand te hoeven bedienen? Dan kun je ook kiezen voor een trekstang.

Een gordijnroede

Je kiest voor een gordijnroede als je gordijnen hebt met ringen of een tunnel. Ook gordijnroedes zijn beschikbaar in verschillende stijlen en kleuren. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een gordijnenroede in het goud, zilve of taupe. Zo stem je de gordijnroede helemaal afstemmen op je interieur. Daarnaast heb je ook de keuze uit verschillende eindknoppen. Genoeg te kiezen dus! Een voordeel is dat gordijnroedes heel eenvoudig te monteren zijn. Een nadeel is dat altijd kleine lichtkieren houdt doordat een gordijnroede niet strak tegen het plafond gemonteerd wordt.

Waar ga je voor?

Vaak komt de keuze neer op een kwestie van smaak. Denk na over de volgende punten: wil je een zichbaar of onzichtbaar systeem? Wat vind je het mooist staan? Vind je het vervelend als er lichtkieren zijn in de ruimte? Welk type ophangsysteem vind je het mooist staan bij jouw nieuwe gordijnen? Als je dit op een rijtje hebt, kun je beslissen welk ophangsysteem het beste bij jou past. Benieuwd naar de verschillende opties en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Neem dan een kijkje bij Raamdecoratie.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *