Klein huis? Zo gebruik je weinig ruimte optimaal

In een grote stad wonen heeft natuurlijk heel veel voordelen. Er zijn vaak veel leuke bars en restaurants te vinden, een ruime keuze uit musea en andere kunstinstellingen en eindeloze mogelijkheden om uit te gaan. Er zijn daarom dan ook veel jonge mensen die naar de stad trekken. Met het krappe woningaanbod en de stijgende huizenprijzen zijn veel mensen daarom wel aangewezen op een kleine woonruimte, soms ook samen met anderen. Het is niet altijd makkelijk om een kleine ruimte in te richten. Wasmachines, bijvoorbeeld, nemen al snel waardevolle ruimte in. Hoe maak je optimaal gebruik van een kleine ruimte?

Grote apparaten? Ga voor combinaties

Vooral grote apparaten zoals wasmachines drogers kunnen een probleem vormen in een klein huis of appartement. Wanneer je in een kleine woonruimte woont is het daarom een uitkomst om een was droogcombinatie aan te schaffen. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit is een wasmachine die ook een droogstand heeft. Hierdoor hoef je in plaats van twee maar één apparaat kwijt te kunnen. Superhandig dus! Het enige waar je bij zo’n combinatiemodel op moet letten is dat er vaak minder ruimte is om kleding te drogen dan om kleding te wassen. Je zou dan eventueel een deel van de schone was kunnen ophangen en het deel dat je sneller nodig hebt in de trommel laten zitten. Ook voor in de keuken zijn veel apparaten in combinatie-vorm te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan een magnetronoven of een koelkast met ingebouwd vriesvak.

Let goed op de inrichting

Mensen zijn vaak geneigd om bij de inrichting van hun huis te gaan voor grote meubels, zoals een lange bank of grove stoelen. In een kleine ruimte is dit in veel gevallen geen goed idee. Grote en grove meubels kunnen een kleine ruimte namelijk al snel nóg kleiner laten lijken. Het is daarom aan te raden om een klein huis of appartement te vullen met kleinere en compacte meubels. Ook versieringen aan de muur kunnen een ruimte optisch groter of kleiner laten lijken. Let hier daarom goed op bij de inrichting van je huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *