Klimplanten voor je pergola

Een pergola in je tuin kun je nog mooier maken door deze te laten begroeien met klimplanten, zeker wanneer je kiest voor planten die bloeien. Ga je dus een pergola maken in je eigen tuin? Overweeg dan eens om deze te laten begroeien met een van de onderstaande klimplanten.

Rozen

Rozijn zijn een erg populaire keuze als klimplant voor op een pergola. Maar het is dan wel van belang om je te realiseren dat rozen niet de makkelijkste keuze zijn. Dit komt omdat de rozen zichzelf niet vasthechten aan de pergola, je zult ze hierbij moeten helpen door ze zelf vast te maken met bijvoorbeeld touwtjes of ijzerdraad. Maar al deze extra moeite is het zeker waard, want een pergola vol met bloeiende rozen is een prachtig aangezicht.

Blauwe regen

De blauwe regen is een snelgroeiende plant die in korte tijd je pergola kan bedekken. Bovendien is de weelderige bloei van de blauwe regen in de periode mei en juni schitterend om te zien, wat de blauwe regen dus uitermate geschikt maak als klimplant voor je pergola.

Clematis

Ook de clematis is een erg makkelijke klimplant die een uitstekende keuze is voor je pergola. Daarnaast zijn er ook erg veel verschillende soorten clematis verkrijgbaar, waardoor je dus vrijwel zeker een clematis kunt vinden met bloemen in de door jou gewenste kleur.

Passiebloem

Ook de passiebloem is een populaire keuze als klimplant voor een pergola, door zijn prachtige witte bloemen met een lila of blauwe kern en paarse of groene stampers. Daarnaast is de passiebloem een snelle groeier die het vooral goed doet in de volle zon, waardoor de passiebloem dus helemaal geschikt is voor een vrijstaande pergola in je tuin.

Kamperfoelie

Tenslotte is ook kamperfoelie een erg makkelijke klimplant die in korte tijd kan zorgen voor een mooi begroeide pergola. En het bijzondere aan kamperfoelie is dat de plant in de zomeravonden een aangename zoete geur verspreid om nachtvlinders aan te trekken, wat voor veel mensen ook een reden is om voor kamperfoelie te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *