Kwaliteit bij de tandarts: Protocollen tandartsenpraktijk

Ben je ook altijd zenuwachtig voor een bezoekje aan de tandarts en zou je de controle het liefst overslaan? Veel mensen zien op tegen een bezoek aan de tandarts. Soms door slechte ervaringen en soms, omdat je niet weet wat je kunt verwachten. Tandartsen stellen hoge kwaliteitseisen aan hun werk en werken volgens vaste protocollen in de tandartsenpraktijk.

Voordelen protocollen tandartsenpraktijk

Het werken volgens vaste protocollen binnen de tandartsenpraktijk is niet alleen prettig voor de medewerkers, maar ook voor jou als patiënt. Je weet dat de kwaliteit op peil blijft. In een praktijk leren tandartsen en assistenten van elkaar en maken ze afspraken over de manier van werken en hoe ze dit kunnen verbeteren. Als je als patiënt voor een tandarts kiest, weet je dus dat alle tandartsen binnen de praktijk op dezelfde manier werken. Dat geldt ook voor de nieuwe tandarts die net gestart is. Deze weet dankzij de protocollen in de tandartsenpraktijk wat de uniforme werkwijze is. Door duidelijkheid over de afspraken binnen de praktijk heeft de tandarts meer tijd voor jou als patiënt.

 

Vind een tandarts die bij je past met hulp van protocollen tandartsenpraktijk

Je moet je op je gemak voelen bij je tandarts en je moet erop kunnen vertrouwen dat de tandarts goede kwaliteit biedt. Aarzel niet om je uitgebreid te oriënteren. Elke tandarts heeft een eigen visie op kwaliteit, naast de wettelijke kwaliteitseisen. Ga het gesprek aan over die visie en vraag naar het werken met protocollen in de tandartsenpraktijk. Vraag ook kennissen naar hun ervaring en kijk op beoordelingssites. Bedenk van tevoren wat je belangrijk vindt. Wil je een tandarts die extra aandacht heeft voor preventie of angst? Zoek je een tandarts die gespecialiseerd is in het behandelen van kinderen? Kies je voor een solopraktijk of een groepspraktijk met meer disciplines waar je ook meteen terecht kan voor een afspraak bij de mondhygiëniste? Ga niet voor de eerste de beste tandarts, maar kies een tandarts die bij je past.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *