Laatste trends op het gebied van slaapkamer interieur!

Iets wat bij iedereen anders is, je interieur. Of je nou van kleurrijk, strak overal wit houd, niemand heeft dezelfde kamers. En de slaapkamer verschilt het meest, heb je een eenpersoonsbed voor je kind, een twijfelaar voor jezelf of een tweepersoonsbed voor jou en je partner?

Ben je benieuwd wat de laatste trends zijn op het gebied van slaapkamer interieur? Of hoe je jouw slaapkamer kan pimpen? Lees dan vooral verder

Mid-century modern

De mid-century modern stijl is vooral geïnspireerd op de ontwerpers van nu. De maken met hun interieuren gebruik van minimalistisch silhouet en natuurlijke vormen. Daarnaast gebruiken ze in hun interieur gebruik van nieuwe materialen, zoals aluminium en gegoten plastic. De kleurencombinatie voor deze stijl zijn vooral gebaseerd op natuurlijke tinten in combinatie met zwart en kleurrijke details.

Urban Modern

De stedelijke interieur stijl is geïnspireerd door de grote hoeveelheden lofts in de grote steden. In deze stijl maken ze veelal gebruik van verschillende interieurstijlen. Zo zie je veel minimalistische elementen, vintage accessoires en geometrische prints. De kleurencombinatie is vooral erg strak, dus bijvoorbeeld wit of grijs met terugkomend kleurtje zoals, rood of blauw.

Shabby chique

De stijl die bekend staat om z’n ‘vlooienmarkt stijl’. Het is een chique stijl met veel antique producten. Denk hierbij aan versleten spiegels, bankjes of stofjes. Het kleurenpalet is vooral geïnspireerd op de kleuren wit, ecru, oudroze en pasteltinten.

Bohemian

De bohemian stijl staat vooral bekend om zijn kleurrijke accessoires, rijke patronen en vormen. De stijl is grotendeels geïnspireerd door de zuid-westerse landen en bevat een kleurenpalet van rijke en aardse kleuren. Er wordt daarnaast veel gebruik gemaakt van textiel, dierenprintjes en hout. Hoe creëer je dit in je eigen slaapkamer? Kies voor een rijke wandkleur en hang bijvoorbeeld een mooie mandala op aan de muur, plaats mooie houten accessoires en maak gebruik van een dierenvelletje.

Scandinavisch

De scandinavische stijl is vooral gebaseerd op rustige kleuren en zachte contouren. Veelal wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals houten accessoires. De kleuren die bij Scandinavisch passen zijn: Wit, zwart, grijs en hout. De scandinavische stijl kan je gemakkelijk zelf creëren door je kamer een licht grijze/ bruine kleur te verven een mooi wit laken aan te schaffen voor bijvoorbeeld je bed met Swissflex bodem en houten accessoires te plaatsen.

Mix & Match

Iedere slaapkamer stijl is natuurlijk anders. Maak daarom gebruik van alle trends en creer zo jouw ultieme droom slaapkamer !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *