LED paneel kopen? Zo maak je de juiste keuze

Ben jij van plan om één of meerdere LED panelen te kopen? Bijvoorbeeld voor het verlichten van een wachtruimte, kantine, kantoorruimte of misschien zelfs de woonkamer bij jou thuis? Lees dan even onderstaande blog want hierin zetten we enkele belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje. Zo kun jij een weloverwogen beslissing maken en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Want het ene LED paneel is het andere niet. Lees je mee?

Welke sfeer wil je creëren?

Allereerst is het goed om te bepalen welke sfeer je met het LED paneel wilt creëren. Afhankelijk hiervan kies je vervolgens een bepaalde kleurtemperatuur. Wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om het paneel thuis in de woonkamer op te hangen, wil je natuurlijk dat de lamp voor een huiselijke en warme sfeer zorgt. Deze sfeer kun je bereiken door te kiezen voor een LED paneel met warm wit licht. In andere soorten ruimtes zoals een kantine of kantoorruimte komt een andere kleurtemperatuur wellicht beter tot zijn recht. Zo is bekend dat helder wit licht de concentratie vergroot en dat koud wit licht details goed zichtbaar maakt. Heb je de kleur van het paneel liever helemaal zelf in de hand? Kies dan voor een RGB LED paneel. Hiervan kun je de kleur aanpassen precies zoals jij dat zelf wilt.

High lumen, high lumen V2 en UGR19

Net zoals andere LED lampen komen ook LED panelen in verschillende varianten. Je kunt natuurlijk gaan voor een wat meer ‘standaard’ LED paneel, maar ook high lumen, high lumen V2 en UGR19 panelen behoren vandaag de dag tot de mogelijkheden. High lumen panelen weten in vergelijking met de wat meer standaard panelen meer lumen per watt te genereren en zijn wat dat betreft efficiënter. Vind je het verbruik van dergelijke panelen aan de hoge kant? Kies dan voor een high lumen V2 LED paneel. Deze LED panelen hebben een lager energieverbruik, maar brengen wel dezelfde hoeveelheid licht op. UGR19 panelen geven tot slot licht dat zeer prettig en niet vermoeiend is voor de ogen. Ideaal voor thuis dus! LED panelen koop je op ledlichtstunter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *