Maak je verzorging nog duurzamer met deze tips

Duurzaamheid en milieuvriendelijk wordt steeds belangrijker en ook in je verzorgingsroutine kan je dit laten terugkomen. Je kunt namelijk producten kopen die duurzaam zijn en hiermee ben je niet alleen lief voor het milieu, maar ook voor jezelf. Hieronder hebben we drie tips verzameld voor een manier om je verzorging nog duurzamer te maken:

Koop vegan make up

Onze eerste tip is om vegan make up te kopen. Veganistische make up is make up dat niet op dieren is getest en ook geen dierlijke ingrediënten bevat. Dit wordt ook wel cruelty free make up genoemd. Er zijn tegenwoordig veel merken die vegan make up verkopen en dit zijn zeker niet allemaal de duurste merken. Een overstap maken naar vegan make up is dus vrij makkelijk en beter voor jezelf en de diertjes. Er zijn veel merken die vegan zijn of vegan producten verkopen en deze kun je vrijwel overal kopen.

Koop producten van natuurlijke ingrediënten

Onze tweede tip is om producten te kopen van natuurlijke ingrediënten. Veel vegan producten zijn al erg natuurlijk, maar er zijn ook speciale producten die compleet van natuurlijke ingrediënten worden gemaakt. Zo heb je bijvoorbeeld natuurlijke dagcrème en natuurlijke zeepsoorten.  Door producten te kopen met alleen maar natuurlijke ingrediënten weet je zeker dat je niks geks op je huid smeert en ben je daarnaast een stuk duurzamer bezig.

Koop minder plastic

Onze derde en laatste tip is om minder plastic te kopen. Veel producten voor verzorging zitten in een plastic verpakking, maar dat is helemaal niet nodig. Daarom kun je tegenwoordig ook veel opties vinden voor verzorgingsproducten die niet in plastic zitten zoals shampoo bars en zeepblokken zonder plastic verpakking. Door minder plastic te consumeren, draag je bij aan duurzaamheid. Veel vegan make up en natuurlijke producten zijn ook verkrijgbaar in verpakkingen die niet van plastic zijn gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *