Meer zelfvertrouwen met het juiste overhemd

Een Overhemd kun je krijgen in veel maten en soorten. Er is zoveel variatie in kleuren, stoffen, materialen en pasvormen. Je krijgt meer zelfvertrouwen bij het dragen van het juiste overhemd. Als een Overhemd mooi aansluit en comfortabel zit dan praat je over een goed overhemd. Voor de juiste pasvorm kun je van te voren de goede maten nemen. Denk hierbij aan boordwijdte, taille- en borstomvang. Kijken we naar het boordje dan mag er één vinger tussen de nek en de boord passen. Het overhemd voor heren staat bekend als een echte klassieker.

Wat is het verschil tussen een hemd en een overhemd

Het overhemd zit in de geschiedenis van het hemd. Het kledingstuk werd als onderkleding gebruikt en is al eeuwen oud. Voor dat het overhemd van katoen werd gemaakt was het eerst van linnen. Dit was in begin 1900. Een hemd is lang en ruim en vaak tot aan je knieën dragend onderkleed. Dit wordt ook wel onderhemd genoemd. Een overhemd wordt over het ondergoed gedragen. Dit overhemd is fijner van stof en wordt korter gedragen dan een hemd. Het hemd en onderhemd wordt door zowel mannen als vrouwen gedragen. Het overhemd is een echt mannen kledingstuk.

Overhemd en manchetknopen

Het dragen van manchetknopen is fraai bij ceremoniële en feestelijke gelegenheden. Manchetknopen kun je laten graveren voor bv de mooiste dag van je leven je bruiloft. Bij het dragen van mooie manchetknopen tijdens het uitgaan trek je zeer zeker de aandacht. Wil je je van je collega’s op kantoor onderscheiden is een zilver paar manchetknopen perfect. Je kunt ook de kleur van je manchetknopen afstemmen met je stropdas. Draag je een lichtblauw overhemd en een grijze stropdas dan zijn donkerblauwe manchetknopen de juiste combinatie. Manchetknopen kun je ook afstemmen op je horloge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *