Mijn iPad laten vallen, wat nu?

Je nam je iPad mee om foto’s te maken van de omgeving, want je zag een aantal mooie herten samen eten terwijl er vele vogeltjes fluiten. Misschien krijg je niet de vogels erop, maar dat je de herten zo sereen bij elkaar ziet staan, is toch wel een mooi plaatje. Je focust je iPad op ze en neemt nog een stapje naar voren, maar dan zet je een verkeerde stap en laat jij je iPad op de grond vallen. Herten zijn er vandoor gegaan en je ziet dat je iPad niet meer aan gaat. Wat nu?

Gedropte iPad: probeer het te resetten

Eerst moet u weten of er een hardwareprobleem of een softwarefout is. En de enige manier waarop u dit kunt doen, is door een harde reset uit te voeren. Zo doe je dat:

Druk tegelijkertijd op de startknop en de slaap / waakknop en houd ze ongeveer 10 tot 20 seconden bij elkaar. Je moet ze vasthouden totdat het Apple-logo op het scherm verschijnt. Als uw telefoon weer wordt ingeschakeld en normaal werkt, was er in de eerste plaats niets mis mee. Uw telefoon is zelfs niet eens uitgeschakeld; het was eerder de hele tijd, maar de software was gecrasht. Vandaar het zwarte scherm.

Gedropte iPad: laad uw iPad op

Als dat niet werkt, kunt u proberen uw iPad op de wandlader aan te sluiten. Als het Apple-logo verschijnt, is de telefoon mogelijk automatisch uitgeschakeld, omdat dit een veelvoorkomend probleem is op een iPad. Als de wandoplader niet werkt, gebruik dan de USB-poort van je laptop.

Gedropte iPad: sluit hem aan op iTunes

Een andere optie is om je iPad via de oplaadkabel op iTunes aan te sluiten. Als iTunes je telefoon herkent, maak er dan meteen een back-up van. In sommige gevallen betekent dit een hardwareprobleem zoals een beschadigd scherm, ook al zijn er geen fysieke tekenen van schade op het scherm zelf.

Als iTunes een foutmelding geeft, probeer dan een harde reset terwijl het is aangesloten. Als iTunes je de mogelijkheid geeft om je telefoon te herstellen, ga ervoor. Als er niets gebeurt, heeft uw iPad een interne fout ontwikkeld.

In het geval dat uw iPad een hardwarefout ontwikkelt, zoals een gebarsten scherm, is de enige oplossing om deze te laten vervangen. Als uw telefoon onder de garantie valt, zal Apple deze vervangen. Anders moet u naar een iPad-reparatiecentrum gaan. In sommige situaties kan uw iPad water hebben opgenomen; misschien was het voetbalveld nat of misschien regende het.

Als dat het geval is, kunt u een huismiddeltje proberen. Plaats je telefoon in een zak rijst of beter nog, pakjes silicagel. Laat het een nacht staan ​​en probeer de volgende dag je iPad van stroom te voorzien. Rijst of silicagel is goed in het absorberen van vocht; silicagel is de beste keuze, omdat het een beter droogmiddel is.

Wil dit nog altijd niet lukken? Ga dan op zoek naar een winkel met een iPad reparatie en bespreek het probleem met hen. Zij kunnen je hoogstwaarschijnlijk helpen met het probleem en anders wordt het toch helaas kijken naar een nieuwe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *