Motorkleding speciaal ontworpen voor vrouwen

Het aantal vrouwelijke motorrijders neemt de afgelopen jaren toe, waardoor er tegenwoordig steeds meer vrouwen motorrijden. Tegenwoordig hebben 1 op de 3 vrouwen in Nederland een motorrijbewijs. Dit is een trend die alleen maar blijft stijgen. Als je eropuit wilt gaan en op je motor wilt rijden of wilt deelnemen aan een motortour voor vrouwen, dan kun je dat zonder zorgen doen. Voordat je op de motor stapt, moet je ervoor zorgen dat je de juiste kleding draagt die je lichaam kan beschermen. Dergelijke motorkleding haal je bij een motoraccessoires- en kledingwinkel als Goedhart Motoren. In zo’n winkel kun je alle dingen vinden die je nodig hebt om je rit veilig en comfortabel te maken.

Motorkleding voor dames is anders dan die van heren

Vrouwen hebben vanwege hun lichaamsbouw meer bescherming nodig tijdens het motorrijden. Dat komt omdat vrouwen minder kracht in het bovenlichaam hebben dan mannen. Hierdoor is er meer vulling nodig in de motorjassen en broeken. Daarnaast hebben vrouwen ook een andere lichaamsverhouding dan mannen. Vrouwen zijn gemiddeld 20% lichter dan mannen en 12 centimeter kleiner. Het is dus belangrijk dat je motorkleding vindt die speciaal voor vrouwen is gemaakt. Door het dragen van de juiste en proportionele motorkleding voel je je comfortabeler tijdens het motorrijden.

Veiligheid is het allerbelangrijkste

Naast de extra vulling heb je ook speciale rijkleding nodig die is ontworpen met het oog op veiligheid. Ook al draag je motorjassen of -broeken, dit betekent niet dat je beschermd bent bij een ongeval. Mannen zijn over het algemeen langer en zwaarder dan vrouwen, dus fabrikanten ontwerpen hun kleding met dit in gedachten. De eerste damesjassen verschilden niet zo veel van herenjassen, maar naarmate de tijd vertreek, werden motorjassen en -broeken voor dames echter meer verschillend van die van mannen. Dit komt vanwege een beter begrip van de vrouwelijke anatomie en mode. Het is dus beter om motorkleding te dragen die speciaal voor vrouwen is ontworpen om maximale bescherming te krijgen. Daarnaast is het ook niet moeilijk meer om dames motorkleding te vinden die zowel modieus als veilig is om te dragen. Genoeg keuze dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *