Nieuwe bikini? Zo kies je de bikini die past bij jouw figuur!

Het zomerseizoen gaat weer bijna van start. Hét seizoen van luchtige materialen, fijne jurkjes en natuurlijk heel veel badkleding. Het is tegelijkertijd ook iets waar veel vrouwen tegenop kijken. Het dragen van badkleding maakt toch wel een beetje onzeker. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een bikini die past bij jouw figuur en waar je je echt zelfverzekerd in voelt. Maar hoe weet je welke Bikini dames voor jou het meest geschikt is? Waar let je op? Hieronder geven we enkele handige tips om je op weg te helpen.

De juiste maat

Net als bij ieder ander kledingstuk is de juiste maat van essentieel belang. Als de bikini te klein of te groot is, doet dit al snel afbreuk aan de totale uitstraling. Het is belangrijk om je vooral niet vast te pinnen op een specifieke maat. De maten kunnen namelijk per merk en soort bikini verschillen. Waar je bij de ene bikini misschien een S nodig hebt, heb je bij de ander juist een L nodig. Laat je hier niet door uit het veld slaan. Pas gewoon verschillende modellen en maten.

Koop je een bikini online? Dan vind je hier meestal ook een handig maattabel. Door je eigen lichaam op te meten, ontdek je zo eenvoudig welke maat bij je past.

Waar ben je trots op?

Bij het kiezen van badkleding focussen we ons vooral op onze onzekerheden. Hoog tijd om hiermee te stoppen. Want wat zijn nu juist dingen aan je lichaam die je heel mooi vindt? Denk bijvoorbeeld aan een mooie taille, benen, slanke buik of juist je borsten? Dan is het goed om deze punten te accentueren. Andersom kan het natuurlijk ook. Heb je bijvoorbeeld een prachtige taille, maar wel een klein buikje waar je wat onzeker over bent? Kies dan voor een high-waist bikinibroekje. Deze zijn helemaal in en verbergen je onzekerheden. Bovendien ligt de focus dan meer op je taille en je borsten.

De juiste kleur

Bikini’s zijn in alle soorten, maten én kleuren verkrijgbaar. Kies je voor een opvallende print voor dat echte zomerse gevoel of juist een rustige kleur? Houd hierbij ook rekening met je eigen huidskleur. Word je snel bruin of heb je van jezelf al een tintje? Dan staan fellere kleuren heel mooi. Heb je een zeer lichte huidskleur? Kies dan voor roze, blauw of beige. Zo voorkom je dat je er nog bleker uit gaat zien. Donkere kleuren kleden ook weer wat af als je op zoek bent naar een bikini die wat slanker maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *