Rimpels veilig behandelen met het lichaamseigen hyaluronzuur

Helaas krijgen we er allemaal op een gegeven moment mee te maken: rimpels. Al vanaf ongeveer het twintigste levensjaar krijgen veel mensen in meer of mindere mate te maken met rimpels in het gelaat. Deze ontstaan als gevolg van huidveroudering. Meestal speelt hyaluronzuur hierbij een rol. Deze stof stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, twee stoffen die zorgen voor een strakke huid.

Op latere leeftijd wordt er steeds minder hyaluronzuur geproduceerd, waardoor er vervolgens ook steeds minder elastine en collageen in de huid is.

Met fillers kan de huid tijdelijk weer een jonger uiterlijk krijgen. Fillers werken op basis van hyaluronzuur en zijn dan ook volledig veilig. Een fillerbehandeling wordt erg vaak uitgevoerd in Nederland door cosmetische klinieken en soms ook de huisarts.

Zo werkt een fillerbehandeling

Bij een fillerbehandeling wordt door middel van injecties hyaluronzuur in de huid gespoten. Hierdoor verdwijnen rimpels en krijg je een strakkere, jongere huid. Dit effect is vrijwel direct zichtbaar. In de eerste 12 uur moet er opgepast worden met het betasten van de huid en in de eerste twee weken na de behandeling moet fel zonlicht vermeden worden.

Hierna is de huid goed hersteld en blijft het effect ongeveer een jaar zichtbaar. Een behandeling met fillers is volkomen veilig en snel uitgevoerd. Je hoeft zelfs niet verdoofd te worden, behalve als de lippen worden opgevuld.

Meestal worden er meerdere injecties gegeven bij één behandeling.

Een fillerbehandeling is iets anders dan een botoxbehandeling. Botox (botuline toxine) is een spierverslapper en kan eveneens rimpels verwijderen, maar vult ze niet op. Botox wordt met name gebruikt bij beginnende rimpels, terwijl een fillerbehandeling ook diepere rimpels effectief kan aanpakken.

Een fillerbehandeling kan wel gecombineerd worden met een botoxbehandeling voor een perfect resultaat. Beide stoffen zijn biologisch afbreekbaar en zijn ongevaarlijk. Wel betekent dit dat je de behandelingen zo nu en dan moet herhalen om de effecten te behouden. Het verschilt per persoon hoe vaak de behandeling moet worden herhaald. In het geval van een fillerbehandeling volstaat doorgaans een jaarlijkse behandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *