Stille vaatwassers: deze vaatwassers maken bijna geen geluid

Waar mensen vroeger hun vaat altijd met de hand afwasten, heeft bijna ieder huishouden tegenwoordig een vaatwasser. Al die apparaten die we tegenwoordig in ons huis hebben, zorgen ook voor meer geluid in huis. Je wil dan ook dat die apparaten zo stil mogelijk zijn. Vooral met een open keuken en wanneer je visite over de vloer hebt, wil je niet gestoord worden door de vaatwasser die in de keuken zijn werk doet. In deze blog lees je welke vaatwassers weinig geluid maken.

Het geluidsniveau

Om te begrijpen wat ‘weinig geluid’ precies inhoudt, moet je eerst weten hoe dat wordt aangegeven. Hoeveel geluid een apparaat maakt, wordt aangeduid met het geluidsniveau in dB (decibel). Fluisteren wordt vaak gedaan op een geluidsniveau van 30 dB en een drukke verkeersweg op 10 meter afstand heeft een geluidsniveau van 80 dB. Het geluidsniveau van een vaatwasser zit gemiddeld tussen 44 en 48 dB. Ga je een nieuwe vaatwasser kopen en wil je dat deze stil is? Een vaatwasser die stiller is dan 44 dB wordt een stille vaatwasser genoemd.

Bosch SMV68IX01N

Deze Bosch vaatwasser is een stille vaatwasser dankzij het geluidsniveau van 42 dB. Dat niveau bereikt hij wel enkel in het stille programma. Andere programma’s, zoals het automatische programma, kunnen meer geluid produceren. Deze inbouwvaatwasser heeft een nishoogte van 82 cm en energieklasse A+++. Het biedt ruimte aan 13 couverts en maakt de vaat perfect droog dankzij Zeolith Perfect Dry. Daarmee worden zelfs plastic bakjes helemaal droog.

Whirlpool WFC 3C22 P

De Whirlpool WFC 3C22 P vaatwasser is ontworpen om ideale resultaten te leveren en tegelijkertijd een stille geluidsoutput te garanderen. Net als de bovengenoemde Bosch vaatwasser, heeft deze vaatwasser een geluidsniveau van 42 dB. Het is een vrijstaande vaatwasser en heeft energieklasse A++. Het biedt iets meer ruimte, namelijk genoeg voor 14 couverts. Dankzij de startvertraging kan je de start van het wasprogramma uitstellen. Dat is vooral erg handig wanneer jouw water- en energiekosten ’s nachts lager zijn. Omdat het ’s nachts nog stiller is, wil je al dan al helemaal een stille vaatwasser.

Inventum VVW6040AB

Last but not least is deze Inventum vaatwasser ook erg stil te noemen. Dankzij het geluidsniveau van maar liefst 39 dB is het een ideale vaatwasser om in een open keuken te plaatsen. De vrijstaande vaatwasser heeft energieklasse A+++ en biedt nog iets meer ruimte dan de voorgaande twee vaatwassers: 15 couverts. Je hebt met deze vaatwasser de keuze uit acht programma’s, waaronder een ECO- en DUO- stand. De DUO-stand houdt in dat aangekoekte vaat onderin krachtig wordt gereinigd, waarbij delicate glazen bovenin voorzichtig worden schoongespoeld. Zo heb je het beste voor alle vaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *