Stress, hoe moet je hier mee omgaan?

stress

Stress is een veel voorkomende klacht, eigenlijk bij zowel mannen als vrouwen. Soms is het erfelijk, maar vaak heb je het ook zelf in de hand. Stress is eigenlijk een soort van spanning, tot in zeker mate is spanning juist goed. Spanning of bijvoorbeeld werkdruk zorgt ervoor dat je beter presteert, maar tot in zekere mate. Wordt de druk te veel, dan kan dit al snel leiden tot stress. We willen in dit blogbericht kort in gaan op veel voorkomende klachten bij stress en wat je hier tegen kan doen.

Wat zijn de meest voorkomende stress klachten?

Bij stress kun je zowel lichamelijke als mentale klachten ervaren. Denk aan hoofdpijn, rugpijn of last van je maag. Ook kun je last hebben van slapeloze nachten, snel geprikkeld raken en last hebben van stemmingswisseling. Als je niet op let kan stress er ook voor zorgen dat je depressief raakt.

Merk je dat jezelf last krijgt van deze verschijnselen, trek dan op tijd aan de bel en probeer er iets aan te doen.

Wat kun je doen tegen de klachten?

Het eerste wat je waarschijnlijk zelf ook denkt en wat andere adviseren, is om het rustig aan te doen, neem wat tijd voor jezelf. Dat is ook zeker wat je moet doen, maar dat lukt niet altijd. Ook al zit je een avondje op de bank, kun je met je hoofd nog steeds druk voelen en denken aan het werk wat je morgen weer moet verrichten.

Op zulke momenten zijn beweging en gezonde voeding van groot belang. Pak dus geen kant en klare maaltijd, maar zorgt voor de juiste vitamines. Vind je dat moeilijk, dan kunnen vitamine tegen stress je hier ook bij helpen. Het zijn geen vervanging van je groentjes of een stukje vis, maar kunnen wel van toevoeging zijn.

Ben je op zoek naar goede supplementen, neem dan een kijkje op Ovabalance. Online vind je een uitgebreid assortiment aan natuurlijke voedingssupplementen die in meerdere fases van het leven van toegevoegde waarde kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *