Thuis ontspannen, hoe doe je dat?

Na een drukke en stressvolle dag op kantoor kom je thuis. Je hoofd zit helemaal vol en je weet niet hoe je kunt ontspannen. Of je werkt thuis, wat veel mensen nu doen door de pandemie. Werk en thuis komen dan ineens samen, waardoor je na werk in dezelfde sfeer blijft hangen. Hoe kun je er nou echt voor zorgen dat je goed kunt ontspannen thuis?

Lichamelijke ontspanning

Om tot rust te komen, heeft je lichaam een goede doorbloeding nodig. Wanneer je een goede doorbloeding hebt, komt er meer zuurstof in je cellen en worden afvalstoffen afgevoerd. De meest effectieve manier om voor een goede doorbloeding is lichaamsbeweging. Zorg dus dat je na je werk een wandeling maakt of loop even naar de supermarkt als pauze tijdens het thuiswerken. Daarnaast kan een goede massage bijdragen aan een juiste doorbloeding. Je kunt hiervoor je partner lief aankijken, maar een massagestoel kopen is ook een goede optie. Zo kun je op jouw gewenste tijdstip genieten van een massage. Warmte kan ook bijdragen aan een goede doorbloeding. Ga dus regelmatig in een warm bad of kruip onder een deken met een warme kruik.

Geestelijke ontspanning

Naast je lichaam ontspannen, is geestelijke ontspanning ook heel belangrijk. Probeer daarom goed te plannen en overzicht te krijgen. Wanneer je dit niet doet, blijf je piekeren over alles wat je nog moet doen. Overzicht creëren is dus erg belangrijk om te kunnen ontspannen. Bij geestelijke ontspanning werkt het vaak om de boel gewoon de boel te laten en er niet te lang over na te denken. Wanneer dit niet lukt, kan het helpen om bewust te worden van je ademhaling. Hierbij kan mindfulness van pas komen. Tot slot kan bepaalde muziek ook voor ontspanning zorgen. Je gedachten dwalen dan af en de tijd gaat even stil staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *