Tips bij het ontvangen van kraambezoek

Je bent net bevallen, het zal niet lang duren voordat familie, vrienden en andere bekenden voor de deur staan om je te feliciteren. Iedereen is natuurlijk hartstikke benieuwd naar de baby en hoe het met jou gaat. Dat is heel leuk en misschien wil jij de baby ook wel aan iedereen laten zien, maar misschien niet altijd even handig. Hieronder dus … tips om je de kraamtijd zo leuk en mooi mogelijk te laten verlopen.

Leuke decoraties

Een leuke manier om een mooie herinnering aan je kraamtijd over te houden, is het gebruik maken van leuke decoraties. Hang bijvoorbeeld mooie slingers op en maak gebruik van mooie raamstickers. Niet alleen leuk voor jou, maar ook voor het bezoek dat je krijgt. Zo weet het bezoek meteen waar ze moeten zijn en weet de hele buurt dat hij of zij een buurmeisje of buurjongen erbij heeft.

Houd het rustig

Het is van tevoren makkelijk om te denken dat je makkelijk veel bezoek kan hebben op een dag. Nodig niet te veel mensen te gelijk uit en zorg dat er niet te veel hollende kinderen zijn. Daarnaast hebben sommige kraambezoekers ook vaak de neiging om lang te blijven zitten. Zorg ervoor dat een bezoek maximaal 1 uur duurt.

Let op hygiëne

Het is vaak vanzelfsprekend voor jou, maar let op de hygiëne van andere. Laat mensen hun handen wassen, ook al hebben zij de baby niet vast. Pas ook op voor snotterende kinderen. Krijg je iemand op bezoek met een koortslip, zeg het dan af. Een koortslip kan erg gevaarlijk zijn voor baby’s. Het is niet erg om je wensen kenbaar te maken bij bezoek.

Haal op tijd boodschappen in huis

Wanneer je mensen op bezoek krijgt, wil je natuurlijk dat er wat lekkers is bij de koffie of thee. Koop daarom van tevoren het lekkers in. Zo hoeft je partner niet op en neer naar de supermarkt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *