Tips om de juiste winterjas te kopen

Waar moet je op letten bij het kopen van een winterjas? Er zijn zoveel verschillende soorten jassen. Hierdoor kan het lastig zijn om de juiste jas te kopen. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

De maat

Omdat het buiten koud is, draag je meestal dikke truien en vesten. Koop daarom altijd een winterjas een maat groter zodat je er gemakkelijk truien en vesten onder kunt dragen. Een ander heel belangrijk punt om op te letten is de lengte van de mouwen. Er is niets erger dan een jas met te korte mouwen. De schoudernaad moet recht op de punt van de schouder liggen. Als dit niet het geval is, dan is de mantel te groot. Zit de naad dichter bij de nek, dan is de jas te klein. U kunt ook, door uw handen op te steken, voelen of de mantel op de juiste plaats zit. Hij mag in geen geval uw handen trekken.

Kwaliteit

Ben je op zoek naar een winterjas, dan kies je natuurlijk niet voor het eerste en beste wat je tegenkomt. Je wilt goed beschermd zijn tegen kou en regen, dus kwaliteit is erg belangrijk. Een goede winterjas is comfortabel, warm en waterdicht. Probeer verder te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding. Een mooie winterjas is vaak iets duurder, maar je kunt er jarenlang van genieten zonder elk jaar een nieuwe te kopen. Wij raden een winterjas van Moscow aan. De jassen van Moscow zijn van goede kwaliteit en ze zijn niet te duur.

Sluiting

Je wilt er natuurlijk alles aan doen om jezelf warm te houden. Het is daarom verstandig om een jas te kopen met een rits. De ritssluiting houdt de wind buiten en vermindert de kou. Controleer altijd of de jas gemakkelijk opent en sluit. Hierdoor kun je beoordelen of de jas sterk genoeg is en niet snel zal breken.

Materiaal

Soms ziet de jas er warm uit, maar kan het alsnog tegenvallen als de winter aanbreekt. Daarom is het bij het kopen van een winterjas belangrijk om altijd van naar het etiket aan de binnenkant te kijken. Goedkopere jassen zijn vaak 40% wol. Wil je een jas die je beter beschermt? Kies dan voor een exemplaar dat voor meer dan 60% van wol is gemaakt. Als het erg belangrijk is dat uw jas waterdicht is, kies dan voor een jas van synthetisch materiaal met een speciale coating. Ook kan het zijn dat de wol in de jas is verwerkt. Daarnaast is het belangrijk dat de jas goed ademt. Controleer tot slot altijd of je jas gewassen kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *