Tips om gehydrateerd te blijven tijdens de menopauze

De menopauze kan een zeer uitdagende levensfase zijn, vooral als je er op het verkeerde moment doorheen gaat. Hoewel het al moeilijk genoeg kan zijn om met de symptomen zoals opvliegers en nachtelijk zweten om te gaan, is het gewoon geen optie om niet voor je huid te zorgen. De juiste manier om ervoor te zorgen dat je tijdens de menopauze niet uitdroogt, is door gehydrateerd te blijven. Je moet er voor zorgen dat je producten gebruikt die overgang vocht vasthouden om deze fase een stuk gemakkelijker te maken.

Drink voldoende water

Water is de beste manier om gehydrateerd te blijven. Je moet elke dag voldoende water drinken. Water kan gifstoffen uit het lichaam spoelen, waardoor het gezond en glanzend blijft. Het houdt je huid ook zacht, soepel en gezond. Water is een must-have bij elke maaltijd. Drink voldoende water voor de maaltijd, zodat je niet te veel eet of een opgeblazen gevoel krijgt na het eten. Drink ook wat water na de maaltijd, zodat je voedsel beter kunt verteren. Op deze zullen voedingsstoffen sneller in je systeem worden opgenomen dan normaal .

Voeg omega-3 rijk voedsel toe aan je dieet

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3-vetzuren zijn de beste optie om gehydrateerd te blijven, vooral tijdens de menopauze. Omega-3-vetzuren helpen om een gezond hart te behouden door het risico op hartaandoeningen, hoge bloeddruk en beroertes te verminderen. Ze spelen ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de hersenen.

Kies voor fruit- en groentesappen

Vruchten- en groentesappen zijn een geweldige bron van vitamines, mineralen en vezels die helpen om je huid gehydrateerd te houden. Je zou minstens 8 glazen water per dag moeten drinken, maar fruit- en groentesappen maken het makkelijker om je doel te bereiken.

Gebruik thuis en op het werk een luchtbevochtiger

Een luchtbevochtiger kan de lucht vochtig houden. Tijdens de menopauze wordt je lichaam vatbaarder voor uitdroging en irritatie. De huid wordt minder elastisch en verliest haar vermogen om zichzelf te hydrateren. Je kunt last krijgen van een droge huid, schilfering en gebarsten lippen als gevolg van een lage luchtvochtigheid. Gebruik dus altijd een luchtbevochtiger!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *