Tips voor een stralend gebit

Wie wil nou niet een wit gebit? Met witte tanden zie je er verzorgd, fris en natuurlijk uit. De een heeft wittere tanden van zichzelf dan de ander. Met deze tips kan je de natuur een beetje helpen om je tanden wat witter te maken. En dat zonder bleken!

Poetsen met bamboe

De eerste tip komt niet uit de lucht vallen. Een stralende lach ontstaat als je goed je tanden poetst. Besteed een tijd nét wat meer aandacht aan het poetsen van je tanden, en je zal meteen verschil gaan zien. Poest je tanden één voor één en maak een ronde beweging. Een goede tandenborstel is hierbij een must. Je kan kiezen voor een elektrische tandenborstel, maar een normale tandenborstel is ook voldoende. Als je voor een niet elektrische tandenborstel kiest, kan je het beste gaan voor een bamboetandenborstel.  De zachte haartjes van een bamboetandenborstel zorgen voor minder verkleuring van het tandoppervlak en meer natuurlijke witte tanden. Daarnaast is een bamboetandenborstel gemaakt van natuurlijk materiaal waardoor je hierdoor je steentje bijdraagt aan het milieu. Een win-win situatie dus!

Let op wat je eet en drinkt

De tweede tips is om goed op te letten wat je eet en drinkt. Koffie en thee zorgen ervoor dat je tanden sneller verkleuren. Frisdrank is ook een boosdoener. Hierin zit een stofje die ervoor zorgt dat je tanden sneller geler worden, hetzelfde geldt voor snoepgoed.

Contrast

Je kan ook een beetje spelen met contrast in je gezicht. Je tanden lijken namelijk veel witter als je wat bruiner bent. Ga daarom elke dag even naar buiten om wat vitamine D op te doen, hierdoor krijg je vanzelf een gezonde kleur op je gezicht. Je kan ook een beetje spelen met e foundation of bronzer. Daarnaast lijkt het alsof mensen met een donkere haarkleur een witter gebit hebben, dit heeft ook te maken met contrast. Vermijd lippenstift met een warme ondertoon, hierdoor lijken je tanden geler.

One thought on “Tips voor een stralend gebit”

  1. Goede tips voor verzorging van het gebit. Die bamboe tandenborstel gebruik ik tegenwoordig ook omwille van het milieu. Ik wist niet eens dat hij ook hielp tegen verkleuring van het gebit. Roken is overigens ook niet bevorderlijk voor witte tanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *