Tips voor een vakantie buiten de vakantieperiode

Vakantieplannen

Hoewel de vakantie voor een aantal van ons al weer bijna voorbij is, betekend het niet dat we geen vakantie meer kunnen plannen! Je kunt namelijk ook buiten het hoogseizoen op vakantie gaan, wat soms in je portemonnee kan schelen. Wat dacht je anders van een vakantie tijdens de herfst of winter om het koude weer te ontsnappen. Kortom, je kunt altijd nog een vakantie boeken. Nog geen vakantieplannen? Dan geven wij je een paar tips, waardoor jij zo je nieuwe vakantie hebt gepland!

Tips

Tip 1: Kies eerst een tijd waarin je zou willen gaan. Houd je bijvoorbeeld niet van de winter of de kou. Dan kun je in de herfst en winter weggaan naar een lekker warm land. Denk bijvoorbeeld aan Spanje of Portugal. Er zijn genoeg huisjes te huur in de zomer, maar ook zeker in de winter.

Tip 2: Kies daarna een bestemming uit. Dit kan op basis van het weer, wat er te doen is of misschien wil je het land graag een keer zien. Twijfel je? Maak dan een top 3 lijstje met je partner/kinderen en ga eens op zoek naar waar je kunt verblijven. Je kunt dan je keuze maken op het leukste hotel, huisje of camping of op de prijs.

Tip 3: Bereid je goed voor, maar ga ook vooral genieten. Een midweek of weekje weg tussen de drukte door kan erg rustgevend zijn! Je bent even weg uit je eigen omgeving en het zal niet druk zijn op je bestemming. Let wel op dat sommige toeristische landen bepaalde attracties of bezienswaardigheden sluiten na het hoogseizoen.

Tip 4: gaat niet stressen om wat je meeneemt. Zeker als je een midweek of weekje weg gaat is het prima om wat minder mee te nemen of als je iets vergeet. De meeste dingen zijn ook op de plaats van bestemming te koop. Denk vooral aan genoeg kleding en ondergoed, een tandenborstel hebben ze overal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *