Tips voor een wijnexcursie met je vriendinnen!

Een bezoek aan wijnmakerijen en wijngaarden is een geweldige manier om de stad uit te komen en tijd door te brengen met je vrienden. Je kunt veel verschillende wijnen proeven, er meer over leren en een prachtige bestemming bezoeken. Bij het plannen van je wijnexcursie is het belangrijk om in gedachten te houden dat je planningsconflicten wilt vermijden. Het is ook handig als je vooruit kunt plannen, zodat je niet verdwaalt en verkeer en regen zoveel mogelijk kunt voorkomen. Als je een uitje met je vriendinnen plant, is het van vitaal belang om te weten welk tijdstip van de dag voor iedereen het beste werkt. Sommige mensen gaan in het weekend liever ’s ochtends uit, terwijl anderen doordeweeks liever ’s avonds uitgaan. Op wijnexcursie gaan is als het volgen van een wijncursus. Tijdens het wijnproeven leer je veel nieuwe dingen.

Bel de wijngaard van tevoren

Vooraf bellen en een afspraak maken spreekt natuurlijk voor zich. Zo bevestig je dat de wijngaard open is en dat ze tijd hebben voor een wijnproeverij. Maak een reservering om alleen wijn te proeven of voor proeverijen inclusief maaltijd. Plan geen last-minute bezoeken, want dan hebben ze waarschijnlijk geen plaats voor je. Je kunt ook een wijncursus volgen bij WTOL academy als je voor het eerst op wijnexcursie gaat. Dit voorziet je van basiskennis over wijnen. Vervolgens kun je dan met je vriendinnen naar een wijnproeverij gaan om je kennis te testen.

Proef veel wijn

Er zijn een paar belangrijke punten om in gedachten te houden bij het proeven van wijn. Proef zoveel mogelijk wijnen. Hoewel het misschien de meest natuurlijke zaak lijkt om een ​​of twee glazen wijn te drinken bij het avondeten, is dit niet altijd de beste manier om meer te weten te komen over verschillende soorten wijn. Overweeg om in de loop van de avond minstens drie of vier verschillende flessen te proberen. Probeer nieuwe druivenrassen. Het idee hier is niet per se om alle beschikbare soorten rode en witte wijn te proeven. Gewoon om je horizon te verbreden door iets onbekends te verkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *