Tips voor het indelen van je kledingkast

Het is vaak een heel gedoe het indelen van je kledingkast, dan past het weer niet, dan valt ie weer half uit elkaar omdat er te veel hangt. Ofwel een hoop gedoe. Een tip die we je gelijk kunnen geven is langs te gaan bij een meubelmaker die op de hoogte is van populaire trends en goed is in zijn vakmanschap. Deze meubelmakers kunnen namelijk een kledingkast op maat voor je maken zodat het groot genoeg is voor al je kleren en het sowieso past in je kamer. Het indelen van je kast komt hierna waar gaan mijn broeken, waar gaan mijn rokken, waar gaan T-shirts. Dit zijn verschillende vragen die je jezelf gaat afvragen daarom geven wij je in dit artikel een paar tips voor het succesvol indelen van je kledingkast.

Welke kleding wordt opgehangen en welke vouw je op

De allereerste tips die wij je kunnen geven is over wat je beste kan ophangen en wat opgevouwen moet worden. Het slimste om te doen is de broeken/pantalons en voor vrouwen rokken en jurken op te hangen. Dit is namelijk gemakkelijk te pakken en zo kan je goed kijken wat je in je kast hebt en wat erbij past. Wanneer je niet veel plaats hebt om te hangen is dat geen probleem. Het is namelijk goed mogelijk om over het rechte gedeelte van een hanger je broek/rok etc. op te hangen. Verder zijn voornamelijk de kleding die je zal afhangen: jasjes, vesten en blouses en tops van een wat dunner materiaal. Deze gaan namelijk of glijden of bij bloezen zit er een vouw in die je niet wilt hebben.  De kleren die je ophangt zijn voornamelijk: T-shirts en truien wat redelijk voor zich spreekt. Een tip hierbij zorg ervoor dat je nooit meer als 1 kledingstuk op 1 hanger hangt. Het is namelijk vaak te zwaar voor de hanger + je vergeet vaak wat het onderste is en zal het onnodig in je kast blijven.

Geen andere zaken in je kast

Het is slim om alles wat niet met de kleding die je op een normale dag zou dragen te maken heeft niet in dezelfde kast als je garderobe te bewaren. Ruim dus vooral de carnavalskleding en verkleedkleding op een andere plek. Dit zorgt namelijk voor overzicht en overlading van je kast. De verkleedkleding en carnavalskleding worden hooguit 10 dagen in de 365 dagen gedragen dus onnodig om in je kast te houden.

Waar bewaar je de accessoires?

Makkelijk gezegd de sjaals en riemen horen ook gewoon in je kast. Bij verschillende winkels kan je speciale riem of sjaal hangers halen of natuurlijk in je op maat gemaakte kast kan je het laten verwerken. Het zorgt er namelijk voor dat je de deze accessoires gemakkelijk kunt pakken en het ziet er nog leuk uit ook.  Verder de accessoires zoals armbanden, ringen etc. zou ik zeker niet in je kast bewaren. Het beste idee hiervoor is om een sieradendoos aan te schaffen en die in het zicht te plaatsen. Zo vergeet je namelijk niet je accessoires aan te doen en zijn ze ook nog is goed opgeruimd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *