Ultiem relaxen: dit zijn de tuintrends voor 2022

Nu het voorjaar en de zomer weer op de stoep staan, kan het genieten van de tuin beginnen. Voor veel mensen is hun tuin de plek om tot rust te komen. Daarom is het leuk om de tuin zó in te richten dat je er ultiem kunt relaxen.

Elk jaar kun je je tuin op een andere manier opleuken. Onder meer met gezellige zonwering van inhuisplaza.nl kun je grote verschillen in sfeer aanbrengen. Met het opvolgen van de volgende 3 trends staat je tuin helemaal in het teken van 2022. Lees snel verder om meer te weten te komen.

Trend 1: Creëer knusse en gezellige plekken

Wat is er heerlijker dan een warme zomerdag af te sluiten in de tuin? Dat kun je nog prettiger maken door gezellige zithoeken in je tuin te creëren. Overweeg bijvoorbeeld eens veranda zonwering. Het zonnescherm zorgt voor een aangename schaduw bij een felle zon en houdt de warmte goed vast, tot in de late uurtjes. Zo kun je met vrienden op een leuke manier de dag afsluiten en optimaal genieten van het buitenleven.

Bij een veranda kun je zelf bepalen of je de ruimte in zijn geheel laat overkappen of alleen voor een zonnescherm als dak gaat. Je verlengt je woonkamer en maakt het voor jezelf nog makkelijker om buiten tijd door te brengen. Ook als het weer wat minder aangenaam is.

Trend 2: Vier de natuur

Bij een tuin hoort een natuurlijk gevoel. Het is dan ook echt een trend in 2022 om de natuur in je tuin zijn gang te laten gaan. Op het moment dat je de tuin in kijkt en veel groen ziet, geeft dat een natuurlijk gevoel van rust.

Geef de natuur op een eigentijdse manier een plek in de tuin. Ga bijvoorbeeld voor pergola zonwering waarbij je een klimop tegen je pergola op laat klimmen. Op andere manieren kun je de natuur ook vieren. Ga voor grote planten en kies voor natuurlijke materialen als hout en riet.

Trend 3: Vrolijke zomerse elementen

Aangezien de tuin een plek is waar je vooral in de warme seizoenen van het jaar veel tijd doorbrengt, is het wel zo leuk om dat zomerse gevoel in je inrichting door te voeren. Schroom daarom niet om te kiezen voor meubels in frisse kleuren. Bonte kleuren in de tuin toveren al snel een lach op je gezicht. Het grote voordeel: je krijgt er in no-time een vakantiegevoel van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *