Verrassende details om jouw huis helemaal af te maken

Drie zwart bakelieten kiepschakelaars

Heb je soms het gevoel dat er iets mist in huis? Of zoek je nog naar net die extra toevoeging om je huis helemaal af te maken? Het creëren van een geheel in je inrichting kan een grote uitdaging zijn. Vooral omdat je makkelijk een paar dingen kunt vergeten die juist heel belangrijk zijn en veel invloed kunnen hebben op de sfeer in een ruimte. Daarom geef ik je graag wat nieuwe ideeën.

Maak de deuren helemaal af

Met het juiste deurbeslag maak je de deuren in je huis helemaal af. De meeste huizen en deuren zijn voorzien van standaard zilverkleurige deurklinken en nietszeggende sloten. Deze kun je erg makkelijk vervangen door bijvoorbeeld moderne deurklinken en wc sloten. Of als je een ouder huis hebt, met een minder moderne stijl, kun je het standaard deurbeslag vervangen door deurklinken en wc sloten voor retro jaren dertig woningen.

Maak de muren af

Je muur een nieuw kleurtje geven of een leuk behangetje plakken kan altijd. Dit is ook erg leuk en kan veel verschil maken in je interieur. Maar passen jouw schakelaars en stopcontacten bij de rest van je huis? Ook deze items zijn vervangbaar en kunnen een heel mooi effect geven. In een jaren dertig woning of misschien een nog ouder huis zullen stopcontacten en schakelaars in het zwart zeker niet misstaan.

Een andere manier om de muren af te maken is door de plinten te vervangen. Of misschien moeten ze zelfs nog geplaatst worden. Voor je plinten plaatst vraag je je misschien af waar deze goed voor zijn. Zo’n saai detail. Maar dit decoratieve latje tegen de onderkant van de muur kan een erg mooi luxe effect geven. Vervang de plakplinten door een stevige brede plint die een stukje tegen de muur omhooggaat voor dit luxe effect. Het is even wat monteer werk, maar daarna kun je jaren genieten van de mooie afwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *