Verschillen tussen kattenluiken

Door middel van een kattenluik kan jouw kat naar binnen en naar buiten wanneer hij dat wil. Een normaal kattenluik kent iedereen wel, deze luik is voor katten bedoeld tot 7 kg. Deze zijn te koop in verschillende varianten bedoeld voor verschillende deuren. Hiermee kan elke kat naar binnen en buiten. Maar er zijn nog veel meer soorten kattenluiken. Zo heb je normale kattenluiken maar ook een extra grote, een kattenluik chip en infrarood. Welk soort kattenluik is geschikt voor jouw kat? In deze tekst leggen we de verschillende soorten kattenluiken uit.

Kattenluik met chip

Tegenwoordig heb je ook speciale kattenluiken die ervoor zorgen dat alleen jouw kat naar binnen of buiten kan door middel van een chip. Dit is erg handig als jij last hebt van vreemde katten in je huis of ongedierte. Deze kattenluik met chip kan je instellen voor meerdere gechipte dieren. Dat is wel zo handig als je meerdere katten hebt of een kleine hond. Zo kun je er ook voor zorgen dat je ene huisdier wel naar buiten mag en jouw andere huisdier niet. Deze kattenluiken zijn wel een stukje duurder dan een ‘normaal’ luik. Maar hiermee bepaal jij wel volledig welke dieren in en uit jouw huis gaan.

Kattenluik infrarood

Tot slot is er ook een kattenluik infrarood te koop. De meeste mensen kennen dit systeem niet. Dit werkt wel bijna hetzelfde als een kattenluik met chip. Jouw kat of hond draagt hierbij een halsband met infrarood sleutel die het kattenluik binnen een bepaalde afstand ontgrendelt waardoor jouw huisdier naar binnen kan. Ook met dit systeem hou je buurkatten en ongedierte buiten de duur. Het enige verschil met een kattenluik met chip is dat je niet kunt regelen welke van jouw huisdieren naar binnen of buiten mogen. Dit is dus een prima optie als je alleen wilt bepalen welke dieren naar binnen mogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *