Vijf comfortabele wintertips

De herfst is inmiddels in volle gang en de winter staat al bijna voor de deur. Buiten wordt het kouder en binnen willen we het graag warm en gezellig hebben. Tijd dus om je huis winterproof te maken! We geven je graag vijf tips die je helpen je huis comfortabel en knus te maken.

Verduisterende plisségordijnen

Als je het ’s avonds binnen gezellig wilt maken kan je geen storende verlichting van buiten gebruiken. De straatlantaarn die in je woonkamer schijnt, koplampen van passerende auto’s die precies in het beeldscherm van je televisie schijnen. Kies je voor verduisterende plisségordijnen dan houd je storend licht buiten en komen het lichtplan en de gezellige kaarsjes in de kamer veel beter tot hun recht. Bovendien houden verduisteringsgordijnen de warmte beter binnen.

Isolerende raambekleding

Het zal niemand ontgaan zijn dat de energietarieven maar blijven stijgen. Je probeert dan ook op zo veel mogelijk punten te besparen. Isolerende raambekleding helpt bij het buiten houden van de kou en het binnen houden van de warmte. Je kunt daarbij denken aan plisségordijnen, vouwgordijnen of gewone gordijnen. Bovendien houden deze gordijnen nieuwsgierige ogen en storende verlichting buiten en geniet jij van je privacy binnen.

Plaids, plaids, plaids

Zachte fleece plaids om over de bank of een (koude lederen) stoel te draperen, om lekker in weg te kruipen met een mok thee en een goed boek, of om over je benen te slaan als je thuis werkt. Plaids zijn er in soorten, maten en kleuren. Je vindt dus altijd een plaid die helemaal bij jouw inrichting en smaak past.

Vloerkleed

Heb je geen vloerverwarming? Dan kan een houten vloer behoorlijk koud optrekken in de winter. Een lekker warm vloerkleed houd de warmte beter vast en is lekker zacht aan je voeten. Bovendien dempt een vloedkleed het geluid van bijvoorbeeld schoenen. Wordt het weer warmer dan rol je het kleed op en kan het naar de zolder voor de volgende winter. Op deze manier heb je ook nog eens ieder seizoen een leuke en eenvoudige make-over in je interieur.

Kaarsen

Kaarsen hebben een warme uitstraling. Bovendien geven grotere kaarsen vaak voldoende (sfeer) licht en kunnen de lampen uit. Gezellig! Zorg wel voor een veilige omgeving voor kaarsen en pas op in combinatie met huisdieren of kinderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *