Vijf tips om van je zwangerschap een fijne periode te maken

Wanneer je zwanger bent, vraagt dit veel van je lichaam. Je draagt letterlijk een nieuw mensje in je dat bij jou moet groeien. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk doet dit veel met je. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de hormonen die om de hoek komen kijken. Na je zwangerschap heb je altijd iemand om voor te zorgen. Extra belangrijk is het daarom om van je zwangerschap een fijne periode te maken. Hieronder lees je enkele tips die je daarbij kunnen helpen.

  1. Zorg dat alles geregeld is

Voordat de baby er is, moet er ontzettend veel geregeld en gekocht worden. Begin hier op tijd mee. Naarmate je verder komt in je zwangerschap, wordt de buik steeds dikker waardoor je meer moeite zult hebben met alles. Zorg dat de babykamer in orde is en zorg voor een kraamzus voor in de kraamperiode. Als deze dingen op je lijstje afgevinkt kunnen worden, zul je merken dat je meer rust hebt.

  1. Ga op date met je man

Het feit is nu eenmaal dat wanneer de baby geboren is, jij en je man minder tijd voor elkaar hebben. Geniet daar nu dan nog maar even extra van. Plan tijd in voor jullie samen. Ga gezellig naar de bioscoop of zoek een leuk restaurantje op. Nu kan je nog even onbezorgd genieten.

  1. Eet gezond

Ondanks dat je voor je gevoel kilo’s met snoep, koek of chips op zou kunnen, is het verstandig om dit niet te doen. Buiten dat deze kilo’s na de zwangerschap er niet meer zo makkelijk af gaan, is het voor je baby ook niet heel gezond. Ook is het voor jezelf belangrijk om gezond te blijven eten. Uiteindelijk zul je je daar beter bij voelen dan bij het eten van chips of zoetigheid.

  1. Slaap genoeg

Iedereen weet dat je met een pasgeboren baby heel weinig slaap krijgt. De gebroken nachten zijn niet meer op één hand te tellen. Zorg er dus voor dat je goed uitgerust je kraamtijd in gaat. Elk uurtje slaap wat je meepakt is mooi meegenomen. Later kijk je er met heimwee op terug.

  1. Geniet!

Ondanks dat zwanger zijn niet altijd prettig is, is het wel een bijzondere periode. Je lichaam is in staat een klein mensje te laten groeien. Hoe bijzonder is dat. Vergeet dus vooral om niet ook te genieten deze periode.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *