Voorkom dat je te zwaar wordt

Het is in ons drukke leven moeilijk te voorkomen dat je af en toe een paar kilo te zwaar wordt. Als die kilo’s na verloop van tijd weer verdwijnen is dat geen probleem. Maar als je langzaam steeds zwaarder wordt is het nodig om maatregelen te nemen. In dat geval moet je structureel minder gaan eten. Dat kan door de eetgewoontes te veranderen. Een andere methode is kiezen voor caloriearme maaltijden. Het kost even wat moeite om erachter te komen welke producten je daarvoor het beste kunt gebruiken. Maar als je er aan gewend bent is het een goede methode om blijvend op een gezond gewicht te komen.

Meer bewegen

Een reden waarom we langzaam zwaarder worden is, dat we structureel te veel eten. Het voedsel wordt slechts voor een deel door het lichaam gebruikt voor de automatische lichaamsfuncties, zoals het rondpompen van het bloed, hersenactiviteit en ademen. Het voedsel dat niet wordt gebruikt wordt opgeslagen als vet. Vroeger, in tijden van voedselschaarste, kon het vet worden gebruikt. Tegenwoordig hebben wij niet te maken met voedselschaarste. Om je lichaam het overtollige voedsel te laten gebruiken helpt het om te bewegen. Niet één keer in de week, maar dagelijks. Je zal zien dat het helpt als je een wandeling van minstens een half uur een vast onderdeel van de dag maakt.

Serieuze maatregelen

Als het op geen enkele manier lukt om de gestage gewichtstoename een halt toe te roepen wordt het tijd voor rigoureuze maatregelen. Een effectieve methode is die van intermittent fasting. Dat is een methode waarbij je vier dagen in de week normaal mag eten. Op de andere drie dagen neem je een vegetarische kuur, waarbij naast de capsules niets meer mag worden gegeten. Het effect van deze methode is het grootst als je de kuurdagen om en om afwisselt met de dagen waarop gewone maaltijden worden genuttigd. Het is goed om deze kuur te combineren met extra lichaamsbeweging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *