Waarom biologische huidverzorging & make-up gebruiken?

Waarom biologische huidverzorging & make-up gebruiken

Natuurlijk producten. Organische producten. Biologische producten. De termen worden constant naar ons hoofd gegooid op sociale media, maar wat houdt het nou eigenlijk in? En waarom is het zo belangrijk om hier op te letten? Want ja, het is daadwerkelijk belangrijk en het kan en zal wonderen doen voor je huid. We zullen hier eens dieper in gaan duiken.

Ingrediënten te vermijden in je huidverzorging en make-up

Je zou denken dat de overheid ervoor zorgt dat alle schadelijk ingrediënten zou verbieden, is dit zeker niet het geval. Vooral wanneer je favoriete merken hebt die je in Amerika bestelt, dien je aandacht te besteden aan de ingrediënten in het product en goed onderzoek te doen. Onze eerste tip is dan ook: koop huidverzorging van een Europees of Nederlands bedrijf gespecialiseerd in biologische verzorging, zoals Ilia Beauty.

Maak er een gewoonte van te checken voor giftige chemicaliën als lood, formaldehyde, ftalaten, nitrosaminen en parabenen. De laatste wordt vaak vermeld als propylparaben, methylparaben, ethylparaben en butylparaben. Hiernaast hebben de meeste reguliere cosmetica geen voedingsstoffen, terwijl biologische producten vaak rijk zijn aan ingrediënten zoals vitamine C, vitamine E, vitamine A en natuurlijke plantaardige oliën.

Wat doen plantaardige producten voor jou?

Zoals je al leest, kunnen bepaalde producten ontzettend schadelijk zijn. Hieronder zitten vaak grote merken die de algemene consument vertrouwd. Toch zorgt biologische cosmetica van een onbekend merk voor een zachtere huid, beschermt het tegen vroegtijdige veroudering, heeft het een natuurlijke geur en is het zeer milieuvriendelijk. Dit zijn dingen die de grote cosmeticabedrijven jou niet kunnen bieden, ook al beloven ze van wel. Zijn jouw favoriete producten van merken waarvan nu blijkt dat ze helemaal niet goed voor je zijn? Ga dan eens naar een bedrijf dat focust op natuurlijke producten voor informatie of een masterclass, zoals bij Esther van Maanen. Je zult opnieuw verliefd worden op merken die wél goed zijn voor je huid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *