Waarom een ooglidcorrectie behandeling?

waarom ooglidcorrectie

Last van hangende oogleden? Of wallen onder je ogen?  Veel mensen krijgen hier met het ouder worden last van. In sommige gevallen is het al op jongere leeftijd zichtbaar door (erfelijke) aanleg. Een ooglidcorrectie zorgt ervoor dat deze problemen vermindert of zelfs verholpen worden.

 

Een ooglidcorrectie behandeling wordt in de medische wereld ook wel blepharoplastiek genoemd. Deze term betekent het modelleren van de oogleden. Met een ooglidcorrectie kunnen veel problemen met de oogleden verholpen worden, hieronder hebben we de meeste voorkomen problemen op een rij gezet.

Wallen onder je ogen

Bij overtollig vetweefsel kunnen er wallen onder je ogen ontstaan. Wallen zijn verdikkingen van de onderoogleden. Sommige mensen hebben (erfelijke) aanleg, waardoor op jonge leeftijd de onderoogleden al gaan uitpuilen. Ook bij mensen zonder deze aanleg kan er met het ouder worden een vetophoping door uitzakking van het vetweefsel ontstaan. Dit vetweefsel kan vocht vasthouden, waardoor de mate van uitpuiling van de onderoogleden per dag kan verschillen. Vooral in de ochtend bij het opstaan en bij extra vermoeidheid zullen de onderoogleden dikker zijn. Van wallen onder je ogen heb je op zich geen last. Alleen op emotioneel vlak kunnen wallen erg vervelend zijn. Zij veroorzaken namelijk een vermoeide blik wat voor veel mensen ongewenst is. Als regelmatig de vraag wordt gesteld of je moe bent terwijl dit helemaal niet zo is dan kan dat erg vervelend zijn.

Huidoverschot

De huid onder de ogen is erg dun, waardoor het vrij gemakkelijk uitrekt. Doordat het gemakkelijk uit te rekken is wordt de huid steeds slapper en dunner. Met het ouder worden (of bij erfelijke aanleg) kan dit een huidoverschot veroorzaken. De bovenste oogleden gaan steeds meer hangen. In het begin zal dit enkel een extra plooi zijn, maar wanneer het probleem verergert dan kan de huid zelfs over de wimpers heen gaan hangen. Huidoverschot veroorzaakt bij de onderoogleden rimpels en soms hoopjes overtollige huid. Een huidoverschot bij je oogleden kan de volgende problemen veroorzaken:

  • Drukkend gevoel
  • Zware ogen
  • Belemmering van het zicht
  • Vermoeide ogen
  • Tranende ogen

Leefgewoonten

Meestal staat de oorzaak van het ontstaan van huidoverschot in verband met het ouder worden. Echter kunnen ook bepaalde leefgewoonten de oorzaak zijn van de klachten. Overmatig zonnebaden en roken werkt het verouderingsproces in de hand.

 

Meer informatie over een ooglidcorrectie behandeling? Bij Betan Clinics is het mogelijk om een gratis video consult aan te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *