Waarom gezondheidstests belangrijk zijn bij alle seksueel actieve koppels

Voor elk seksueel actief koppel zijn reproductieve gezondheidstesten zoals een SOA test vrouw belangrijk. De tests kunnen paren helpen de redenen voor onvruchtbaarheid te bepalen, zwangerschap te plannen en een gezonde baby te krijgen en de verspreiding van ziekten te voorkomen. Het kan ook informatie geven over bacteriële infecties en andere dingen die je moet weten over je reproductieve gezondheid.

Het voorkomt de verspreiding van ziekten

Een van de belangrijkste redenen waarom je reproductieve gezondheidstests zoals een Chlamydia test zou moeten ondergaan, is dat het de verspreiding van ziekten voorkomt. Als je je niet laat testen, bestaat de kans dat je een seksueel overdraagbare aandoening krijgt. Deze infecties omvatten chlamydia, gonorroe, trichomonas en bacteriële vaginose. Soa’s kunnen onvruchtbaarheid bij vrouwen veroorzaken. Ze verhogen ook het risico om hiv/aids op te lopen als je eraan wordt blootgesteld door geslachtsgemeenschap met een geïnfecteerde partner. HIV/AID’s kunnen tot de dood leiden als ze niet goed worden behandeld voordat het aids in een gevorderd stadium wordt. Voor deze ziekte is nog geen genezing beschikbaar .

Het helpt de redenen voor onvruchtbaarheid te bepalen

Onvruchtbaarheid treft tot 15% van de paren die actief proberen zwanger te worden. In sommige gevallen kan het worden veroorzaakt door een vruchtbaarheidsprobleem bij één partner en in andere gevallen door een vruchtbaarheidsprobleem bij beide partners. Een arts kan bepalen of dit het geval is door diagnostische tests te doen, zoals sperma analyse en endometriumbiopsie.

Het helpt om zwangerschap te plannen en een gezonde baby te krijgen

Het plannen van een zwangerschap kan stressvol zijn, maar het is essentieel dat je dit doet om een ​​goede gezondheid voor jou en je partner te garanderen. Bij het plannen van een baby moeten beide partners worden getest op soa’s en hiv, evenals bloedonderzoek dat zal uitwijzen of er genetische afwijkingen aanwezig zijn. Dit zal je helpen te bepalen of het veilig  is om samen kinderen te krijgen, inclusief of er risico’s zijn verbonden aan specifieke reproductieve gezondheidsproblemen zoals het syndroom van Down.

Het kan beide partners helpen te weten of ze onvruchtbaar zijn of niet

In sommige gevallen kan een reproductieve gezondheidstest uitwijzen dat een of beide partners onvruchtbaar zijn. Dit kan het paar helpen hun volgende stappen met meer zekerheid en comfort te plannen in de wetenschap dat ze alle mogelijke opties voor het verwekken van een kind hebben onderzocht. Het kan ook nuttig zijn voor stellen die al een tijdje proberen zwanger te worden, maar nog geen succes hebben gehad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *