Waarom is op tijd tanken belangrijk?

Wacht jij net als veel andere bestuurders tot het allerlaatste moment met tanken? Veel auto-eigenaren hebben de gewoonte om nog een poos op reservebrandstof door te rijden, voordat ze naar de pomp rijden. Als het reservelampje gaat branden, gaan zij pas richting het tankstation. Maar wist je dat dit uitstelgedrag schade aan je auto kan veroorzaken? Wie vaak op reservebrandstof rijdt, loopt het risico dat op de lange termijn de motor, brandstofpomp en injectoren (die de inspuiting van brandstof in jouw motor regelen) beschadigd raken. En als je een dieselmotor in je auto hebt, is de kans op schade nog groter!

 

Het is dus erg belangrijk om op tijd te tanken. Maar wat is op tijd? Dat ontdek je in dit blog.

 

Wanneer moet je tanken?

Als het goed is dragen je brandstoffilter en je motorolie bij aan het verminderen van de vervuiling in je motor (stel een specialist daarom altijd de vraag “welke motorolie heb ik nodig?” en zorg dat je brandstoffilter in goede staat is). Toch is het goed om op tijd te tanken. Ga op zoek naar een tankstation als je tank nog ongeveer een kwart vol is, dan weet je zeker dat je er op tijd een vindt. Het kan natuurlijk altijd een keer gebeuren dat je toch op reservebrandstof rijdt. Meestal heb je dan nog ongeveer vijftig kilometer bereik, dus je staat echt niet meteen stil. Ga toch zo snel mogelijk naar een pomp en rijd rustig. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

 

Kun je een boete krijgen als je te weinig brandstof hebt?

Vroeger kreeg je in Nederland een boete van maximaal € 230 als je met een lege tank op de snelweg kwam te staan. Nu is dat gelukkig niet meer zo. Maar in Duitsland (en andere landen in Europa) krijg je nog wel een boete. Als je langer dan drie minuten op de snelweg stilstaat, ziet men dit namelijk als parkeren. Dat mag niet op de snelweg, want dan ontstaan er ongelukken. Vandaar de boete.

 

Te lang op reservebrandstof doorgereden?

Rijd jij regelmatig op reservebrandstof door? Hoewel iedereen eigenlijk wel weet dat het niet de bedoeling is, komt het toch steeds vaker voor. Brandstof wordt steeds duurder en veel mensen moeten met de auto naar hun werk. Daarbij is toch een keer uitstellen iets dat er wel heel makkelijk insluipt. Ga daarom langs bij motor- en remmenspecialist Carteam Autobedrijven als je vermoedt dat jouw motor misschien schade heeft opgelopen. De experts van Carteam kunnen jouw auto volledig uitlezen en ontdekken al snel of al je auto-onderdelen nog in orde zijn. Is er schade, dan verhelpen zij die voor een voordelige prijs. Bij Carteam betaal je nooit meer dan nodig is om de schade aan jouw auto te verhelpen. Zo kan iedereen zo veilig mogelijk de snelweg op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *