Waarom wandelen in het bos zo ontspant!

Onze samenleving is altijd on the move. De economie draait 24/7 en wel 365 dagen per jaar. Veel mensen zijn gespannen en dat kan leiden tot zowel fysieke als mentale gezondsheidsklachten. Gelukkig zijn er meerdere methodes om te ontspannen. Een daarvan is wandelen, erg simpel doch effectief. Plus je hoeft er geen topconditie voor te hebben.

Voordelen

Wandelen is gezond en heeft veel gezondheidsvoordelen. De kans op blessures is erg gering. Als je in een bos wandelt dan merk je dat de lucht in het bos schoner en frisser ruikt. Dat is best wel logisch om dat de bladeren de zwevende deeltjes vasthouden en de lucht als ‘t ware filteren. De vegetaties nemen co2 op en geven zuurstof af. De geur van het bos werkt ontspannend en bloeddrukverlagend. De stilte en de vogelzang dragen ook bij aan de ontspanning.

Wandelen kan tijdens het hele jaar, warm of koud, weer of geen weer. Bij een boswandeling tijdens de herfst of winter is het wel belangrijk om wat meer aan te kleden, denk bijvoorbeeld aan een gevoerde waxjas.

Locaties

Nederland heeft diverse bosgebieden die geschikt zijn voor een lange boswandeling. Tegenwoordig is het een ware trend om de drukte van de stad te ontvluchten. Even het drukke leven op pause zetten. Even niets, ontspannen en genieten van de rust.

Woon je in Den Haag? Clingendael is middenin deze grote stad en het is er het gehele jaar door prachtig. In Utrecht kun je terecht in de Kaapse Bossen. Ga even langs bij uitkijktoren De Kaap. Deze uitkijktoren is 25 meter hoog en biedt een geweldig uitzicht. Niet ver van de miljoenenstad Amsterdam, is het Laarzenpad van het Naardermeer. Deze wandelroute loopt door een moerasgebied en daarom zijn outdoorlaarzen echt een must have. In het oosten van het lang is de Nationaal Park de Hoge Veluwe. Je kunt er wandelen maar ook wildspotten. Edelherten worden er met grote regelmaat gespot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *