Waarom zijn trouwringen belangrijk?

Je weet dat als je gaat trouwen, je de perfecte set ringen voor jou en je geliefde nodig hebt. Hetzelfde geldt als je overweegt jouw geloften na een tijdje te hernieuwen. Je zift door juwelierszaken en je krijgt het lot te zien; jubileumbanden, gouden heren trouwringen bruidegom ringen, trouwringen antwerpen, trouwring goud antwerpen, diamanten slijpsel voor dames en heren en ga zo maar dor. Soms weet je precies wat je zoekt; iets luxueus – luxe trouwringen voor heren en zo kunnen we nog meer noemen. Als we erover nadenken, mogen we hoogstens aannemen dat het een teken is, een embleem van de liefde die we voor elkaar hebben en dragen. Maar is dit alles? Een andere belangrijke vraag is, hoe en waar is het ontstaan.

Als we even terug gaan naar de Romeinen dan komen we met het volgende. Met het aanbieden en ontvangen van de ring betekende het vroeger dat je een claim had op het meisje of dame waar jij graag samen mee wilde zijn. De Romeinen waren de eersten die hun ringen van ijzer maakten, wat duidt op kracht en duurzaamheid wanneer iemand verloofd zou worden Ze waren ook de eersten die hun ringen graveerden. Vervolgens werd het idee van trouwringen door christenen geaccepteerd. In de christelijke religie wordt het echt om de vierde ring gedragen, hebben andere religies en culturen verschillende manieren om de ring te dragen.

Afgezien van de belofte va liefde wordt de ring altijd gedragen om te laten zien dat je verbintenis belangrijk voor je is, als een symbool van respect voor je partner en een getuigenis van burgerlijke staat. Onnodig te zeggen dat de symboliek van de trouwring het zo populair en gemakkelijk te accepteren heeft gemaakt. De eenvoud ervan en het belang van een belofte aan die persoon met wie je hebt gekozen om de rest van je leven mee door te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *