Wassen voor één persoon

Wassen voor één persoon

Als je alleen woont verzamel je maar weinig was, toch moet je die af en toe wassen. Hoe kun je dit het beste aanpakken op en manier dat je zo min mogelijk verschillende wasjes hoeft te draaien, maar wel altijd schone kleding en lakens in de kast hebt?

De tactiek

De makkelijkste manier is om je was te scheiden per temperatuur en alles voor dezelfde temperatuur bij elkaar te gooien. De 60 graden was bevat alle lakens, handdoeken, sokken en eventueel ook onderbroeken, als deze niet met de hand gewassen hoeven te worden. De 30 graden was bevat alle kleding van shirts en broeken tot jurkjes. Ongeacht kleur.

Handoeken, lakens en sokken

Handdoeken, beddengoed en sokken zijn allemaal stukken die op 60 graden gewassen kunnen worden. Dit is er zelfs juist beter voor omdat dit een hygiënischere was is. Deze stoffen zijn gevoelig voor bacteriën en schimmels. Je beddengoed is ook gevoelig voor huisstofmijt en je handdoeken kunnen slachtoffer worden van vetluis als je ze niet af en toe heet wast. Al deze stoffen kunnen prima bij elkaar, tenzij je hele spannende sokken draagt en alleen wit beddengoed en handdoeken hebt. Komt er nu toch toevallig een rode sok bij je kostbare witte handdoeken? Dan raad is Handdoek.nl van harte aan voor de aanschaf van nieuw bad textiel.

Alle kleding

Alle andere kleding, ongeacht kleur, kun je bij elkaar gooien in een 30 graden was. Mocht je je toch zorgen maken met al deze kleuren zou je een color catch doekje toe kunnen voegen. Maar tenzij je een knalrood nieuw shirt erbij in gooit kan het bijna niet mis gaan. De meeste kleding geeft niet of nauwelijks af als het eenmaal een keer gewassen is.

Uitzondering voor witte was?

Als je toch genoeg was hebt om een witte was mee te vullen zou ik deze zeker los draaien. Vooral je witte items zijn toch wel gevoelig voor verkleuring. Maar dit is geen absolute must.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *