Wat betekenen de symbolen op sieraden?

Sieraden met een hartje

Het hart zelf is de kern van ons lichaam, het pompt bloed naar elk uiteinde en houdt ons in leven. Als we bloed doneren, geven we een deel van ons leven weg aan een ander mens. Als we ons hart in romantische zin aan iemand geven, bieden we ook een deel van onszelf aan hen aan.

Wanneer je de persoon van wie je houdt een op het hart geïnspireerd sieraad geeft. Dan geef je eigenlijk aan dat je ze een stukje van je hart aan ze meegeeft. Wanneer ze het dragen zullen ze aan jou denken en aan de liefde die jullie delen. Door de eeuwen heen heeft het hartje zijn weg gevonden naar ringen, oorbellen, armbanden en meer. Vandaag de dag zijn sieraden met hartjes nog steeds een erg leuk cadeau. Bij Isabel Bernard hebben ze erg veel leuke oorbellen, kettingen, en armbandjes met hartjes.

Sieraden met een kruisje

Het kruis komt natuurlijk vaak voor in het christendom, een crucifix is natuurlijk ook een symbool uit het christendom. Bij christelijke ceremonies, zoals een doop of communie krijgen mensen dit vaak als cadeau. Het kruis is in het christendom een symbool voor de lijdensweg van jezus of zijn wederopstanding. Het kruis heeft echter ook buiten het christendom ook andere symbolische betekenissen. Sieraden met een kruisje staan vaak ook voor balans en harmonie

Sieraden met de maan

De maan staat symbool voor gevoel en emoties. Het symbool heef een zeer krachtige betekenis je ziet het symbool ook steeds vaker. De halve maan komt ook vaak voor in de islamitische wereld, hier staat het symbool voor vruchtbaarheid. Bij het Hindoeïsme is de maan symbool voor een pasgeboren kind wat een mooi en gezond leven tegemoet gaat. Een sieraad met een maantje is dus een leuk cadeau voor iemand die net een kind heeft gekregen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *