Wat je kunt doen tegen haaruitval

Een hoofd vol haar is waar de meeste mensen, waaronder jij, waarschijnlijk van droomt. Dat kun je bereiken door te investeren in een kwalitatief haarverzorgingsproduct. Sommige mensen hebben van nature vettig haar, terwijl anderen dat niet hebben. Sommigen hebben steil haar, krullend haar terwijl een ander weinig of helemaal geen haar heeft. Welk type haar je ook hebt, je maakt je ongetwijfeld grote zorgen over de mate van haaruitval. Iedereen heeft tenslotte hetzelfde doel: om er fatsoenlijk, netjes en knap uit te zien. Het juiste kapsel is een onderdeel van het bereiken van die algehele look. In dit artikel kun je twee manieren lezen waarop je je haar kunt laten groeien voor het geval je kaal begint te worden en  hoe je haaruitval bestrijden kan.

Haartransplantatie

Overweeg een haartransplantatie van een dermatoloog of plastisch chirurg als de erfelijke kaalheid al zo ver is gevorderd. Als het opvalt en je niet tevreden bent met de manier waarop je eruit ziet, moet je zeker een manier vinden om het op te lossen. Haartransplantatie houdt in dat de gezonde hoofdhuid met haar wordt verwijderd en vervolgens wordt getransplanteerd in de delen van de hoofdhuid die kaal zijn. Tijdens dit proces wordt je haar op een korte lengte geknipt en geschoren. Bovendien hebben de pas getransplanteerde haren na de procedure zorgvuldig onderhoud nodig. Er zijn veel mensen die succes hebben gehad met deze methode. Daarnaast is deze methode de afgelopen jaren verbeterd.

Plasmabehandeling

Bij deze methode wordt een klein volume van je bloed geëxtraheerd en in een machine rondgedraaid om je rode bloedcellen en bloedplasma te scheiden. Daarna wordt je eigen bloedplaatjesrijke plasma geïnjecteerd in het gebied waar je haar verliest. Dit duurt slechts 10 minuten en vereist het gebruik van zeer kleine naalden. Deze behandeling wordt in eerste instantie gedurende drie maanden eenmaal per maand uitgevoerd. Dan kom je drie of zes maanden later terug. Dit is een veilige en efficiënte methode om permanent haarverlies te behandelen. Deze procedure kan echter kostbaar zijn. Zorg dus dat je daar genoeg geld voor hebt.

Leefstijl en Verzorging

Naast deze methodes heb je natuurlijk ook nog zelf invloed op een gezonde levensstijl. Zoals niet roken en voldoende beweging en zorgen voor bescherming tegen UV straling. Je kan daarnaast ook Speciale shampoos, vitamines, crèmes en zalfjes gebruiken om de doorbloeding van je hoofdhuid extra te stimuleren. Dit zijn een aantal tips die zeker van invloed zijn om je haargroei te versterken en te bevorderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *