Wat kan je doen aan wallen onder je ogen?

Wanneer je niet goed slaapt en vermoeid bent kan je donkere kringen krijgen onder je ogen, oftewel wallen onder je ogen krijgen. Dit kan vervelend zijn voor jezelf omdat dit namelijk het eerste is wat iemand ziet als hij of zij naar je kijkt. Er zijn een aantal dingen die je hieraan kan doen of kan laten doen. In deze blog gaan we dan ook bespreken wat jij kan doen aan wallen onder je ogen.

Tips om van wallen onder je ogen af te komen

De eerste tip is om theezakjes onder je ogen te leggen. In de thee zitten sterke antioxidanten die ervoor zorgen dat de bloed toevoer wordt versneld in de huid. Na veel onderzoek is gebleken dat groene thee een van de meest effectieve theeën is die ervoor zorgen dat je wallen verminderen. Door het ontstekingsremmende effect van de thee. Hoe het uiteindelijk in zijn werk gaat. Zet de theezakjes voor 3 tot 5 minuten in de thee kop. Vervolgens laat je de theezakjes afkoelen in de koelkast voor ongeveer 20 minuten. Hierna haal je ze uit de koelkast en knijp je het vocht restant uit de zakjes. Dan leg je de theezakjes onder je ogen. Laat deze tussen de 15 en 30 minuten liggen onder je ogen. Hierna kan je ze eraf halen en dit kan je meerdere malen per week doen.

Het lichaamsgewicht bestaat voor ongeveer 60 procent uit water. Het is daarom ook niet verrassend dat uitdroging mee kan tellen aan het krijgen wallen onder de ogen. Hoe meer water je drinkt, hoe minder last je hiervan kan krijgen. Maar hoeveel water is nou precies genoeg water op een dag? Na onderzoek is gebleken dat 9 glazen water voor vrouwen en 13 glazen water voor mannen voldoende is op een dag om gehydrateerd te blijven. Onthoud dat niet alleen water maar ook andere vloeistoffen mee tellen op een dag zoals bijvoorbeeld thee of dubbeltjes water.

Als het mogelijk is zorg dat je per nacht minimaal acht uur slaap krijgt. Naast dat het uitmaakt hoe je slaapt is het ook belangrijk om een bepaald aantal uren per nacht te slapen. Ook al zorgt weinig slaap niet direct voor wallen onder de ogen het kan er wel voor zorgen dat je er witter uit ziet. Dit kan er dan voor zorgen dat de donkere kringen of schaduwen extra uit komen op je huid.

Minder alcohol drinken kan ook een positief effect hebben op de wallen. Het is vergelijkbaar met meer water drinken. Wanneer je meer water drinkt ben je meer gehydrateerd. Alcohol heeft juist stoffen die ervoor zorgen dat je dehydrateer wordt. Dus wanneer je minder alcohol zal gaan drinken zal er meer vocht in je lichaam blijven en blijf je gehydrateerd, hierdoor zullen de donkere kringen minder zichtbaar zijn.

Wanneer je rookt zal het vitamine C gehalte in je lichaam afnemen. Vitamine C zorgt er in je lichaam voor dat je gezonde collageen in je huid blijft houden. Als je rookt kunnen er rimpels ontstaan, kleurverandering van de huid of wallen onder de ogen. De eerste twee weken zal je echt helemaal af moeten kicken van het roken. Maar hierna zullen er snel resultaten zichtbaar worden.

Als je make up draagt is het ook verstandig om dit af te doen wanneer je gaat slapen. In het algemeen het vuil van je gezicht wassen voor je gaat slapen. Je ogen kunnen ervan geïrriteerd raken, je kan er een allergische reactie van krijgen bij je ogen of je kan een infectie krijgen die voor vervelende rode of prikkende ogen zorgt. Je huid kan het niet goed hebben en zal ook donkere kringen oftewel wallen onder de ogen gaan creëren.

Dit waren een aantal tips die vrij makkelijk toe te voegen zijn aan je levensstijl. Het is ook mogelijk om hiervoor behandelt te worden door een expert. Eerst wordt er bekeken wat de oorzaak is van het probleem. Meestal komt dit door een combinatie van dingen waardoor de wallen onder de ogen ontstaan. Na overleg kan dan besloten worden om fillers onder de ogen te gaan plaatsen. Door middel van een ultradunne naalden zorgt de vloeistof toegebracht en wordt er ook direct voor gezorgd dat het herstel snel is. Op deze manier kom je op een snellere manier van de wallen onder je ogen af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *