Wat kun je doen tegen cellulitis?

wat wat kun je doen tegen cellulitis

Cellulitis, wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd, en is typisch een vrouwenkwaal. Helaas krijgt dan ook 90% van vrouwen vroeg of laat te maken met cellulitis op hun huid. De huid gaat er hierdoor hobbelig en bobbelig uitzien met daarin een soort van kleine putjes. Cellulitis wordt veroorzaakt door een verkleving en zwelling van de bindweefselstructuur dat onder de huid zit.

Wat te doen tegen cellulitis?

Het behandelen van cellulitis is vaak erg lastig en de resultaten zijn minimaal. Toch zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om het ontstaan van cellulitis af te remmen of de cellulitis te verminderen.

Gezond eten en drinken

Bij cellulitis geldt: hoe meer gevulde vetcellen, hoe meer de sinaasappelhuid zichtbaar wordt. Het is daarom erg belangrijk om gezond te eten en drinken. Het drinken van minimaal 2 liter water per dag is hiervan een goede start. Probeer verder zo min mogelijk zoute producten te eten. Zout is erg slecht voor je lichaam. Verder is het aangeraden om niet te veel koolhydraten te eten. Koolhydraten bevatten veel calorieën waardoor je mogelijk sneller aankomt.

Voldoende lichaamsbeweging

Als je cellulitis wilt voorkomen, tegengaan of verminderen dan is regelmatige lichaamsbeweging. Bewegen zorgt ervoor dat je calorieverbruik hoger is, waardoor je meer vet verbrand. Door de vetverbranding slinken je vetcellen en wordt de druk minder op het weefsel, waardoor de cellulitis minder zichtbaar zal zijn. Ook is bewegen enorm belangrijk voor de bloedcirculatie, waardoor het weefsel beter de afvalstoffen afvoert en elastische wordt.

Niet roken

Roken is sowieso enorm slecht voor je gezondheid, maar kan de cellulitis ook nog eens verergeren. Door de nicotine kan je last krijgen van een vernauwing van de bloedvaten, vermindering van de zuurstoftoevoer en ook wordt je huid minder elastisch.

Cellulitis crème

Het gebruiken van cellulitis crème, bijvoorbeeld deze van Cellulitix, is zeker geen wondermiddel. Maar in combinatie met een gezonde levensstijl is deze crème zeker ondersteunend en is het wetenschappelijk bewezen dat het helpt om cellulitis tegen te gaan.

Afgezien van het feit dat roken sowieso slecht is voor je gezondheid bevordert het ook nog eens de vorming van cellulite. De nicotine vergroot de kans op cellulite doordat het voor vermindering van de zuurstoftoevoer, vernauwing van de bloedvaten en verminderde elasticiteit van je huid zorgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *