Wat te vragen voor Moederdag? 3 tips

Nog een paar weken en dan zullen de vragen weer beginnen te komen. “Wat wil je voor Moederdag?” De tijd dat de kinderen weken druk bezig waren met knutselwerkjes is nu wel voorbij. Stiekem best jammer. Natuurlijk is het leuk als ze er aan denken en graag iets willen geven, maar uiteindelijk draait het niet om de cadeaus. Bovendien wordt het elk jaar lastiger om een Moederdag cadeau te kiezen.

Kijk jij nu al op tegen deze vraag? En heb je werkelijk geen idee wat je dit jaar kan vragen? Doe dan de nodige inspiratie op met behulp de volgende drie tips.

1.      Iets persoonlijks

Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Denk dan terug aan de cadeaus die jou door de jaren heen het diepst hebben geraakt. Welke cadeaus kan je je nog herinneren? Welke heb je misschien nog bewaard? De dozen met chocolaatjes, parfummetjes en bloemen vallen dan al snel af. Wat nog rest zijn de persoonlijke dingen. De kaarten die zelf geschreven werden, de knutsels, de sieraden met gravure. Dat waren de dingen die extra speciaal waren.

Vragen je kinderen dus wat je wil krijgen? Geef dan aan dat je niets nodig hebt, maar het wel echt zou waarderen als ze – als ze echt iets willen geven – iets persoonlijks willen schenken. Dat is het meest waardevolle wat iemand je kan geven. Geen dure cadeaus, maar een cadeau wat recht uit het hart wordt gegeven.

2.      Loungepak

Hoe fijn is het om na een drukke dag lekker te relaxen? Die strakke kleding uitdoen en gewoon ontspannen in een fijne en comfortabele outfit. Voor een lekker loungepak kunnen ze jou bijna wakker maken. Gecombineerd met warme sokken is dit het pak wat je nooit meer uittrekt als je eenmaal thuis bent.

3.      Een dagje samen

Nu de kinderen ouder worden, merk je dat ieder steeds meer een eigen leven begint te krijgen. Dat je het los moet laten. Dat is niet altijd eenvoudig. Dat kan je ook aan het hart gaan. Als je kinderen nog klein zijn, dan lijken de dagen soms wel eeuwen te duren. Het is druk, je bent moe en je kijkt uit naar de tijd dat ze zelfstandiger zijn. Toch gaat de tijd maar door en voordat je het weet zijn dat juist de momenten waar je met weemoed aan terug denkt.

Vragen je kinderen (of je partner) dus of je nog ideeën hebt voor Moederdag? Grijp dit moment dan met beide handen aan en vraag of jullie met z’n allen een dagje door kunnen brengen. Gewoon lekker thuis om ouderwets spellen te doen of bij te kletsen, maar misschien is het ook leuk om een activiteit te doen. Wandelen door het bos, het strand onveilig maken, uit eten en ga zo maar door. Vergeet niet om veel foto’s te maken. Dit zijn herinneringen die je later wilt koesteren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *