Wat voor trampoline moet ik kopen?

Een trampoline is een mooie toevoeging aan elke tuin. Of het nu gaat om spelen en ravotten voor de kinderen of voor een leuke en sportieve bezigheid voor iedereen: een trampoline is leuk en een leuk tijdverdrijf. Maar welke tuintrampoline past bij jou? Onze blog helpt je het juiste model voor jouw behoeften te vinden. Want mensen hebben vaak vragen voordat ze een trampoline kopen zoals: Wat voor trampoline moet ik kopen? Waar moet ik aan denken? Dit zijn vragen waar de werknemers in de showroom van etantrampolines je graag mee verder helpen.

Vorm en grootte

Er zijn uiteraard verschillende soorten trampolines. De traditionele trampoline is rond of ovaal, maar er zijn ook vierkante of rechthoekige modellen. Welke trampoline het beste in de tuin past, hangt vooral af van de opbouw en grootte van de tuin. Een rechthoekige trampoline past bijvoorbeeld veel ruimtebesparender in een tuinhoek dan een ronde variant. Bij vierkante trampolines strekken de veren zich allemaal in verschillende mate uit. Dit zorgt voor een snellere reactie van de veren en maakt hogere sprongen mogelijk. Bij ronde trampolines rekken de veren allemaal samen en in dezelfde mate. Hierdoor is de reactie wat trager dan bij de rechthoekige variant en zijn niet zo hoge sprongen mogelijk. Ronde trampolines zijn beter geschikt voor kinderen om mee te spelen. De ronde vorm maakt het makkelijker om samen te springen.

Grootte van de trampoline

De grootte van de trampoline wordt ook tot op zekere hoogte beperkt door de beschikbare ruimte. Het is het beste om wat ruimte rond de trampoline te laten. Dit is voor de veiligheid en om het gemakkelijker te maken om aan de slag te gaan. Hoe groot de trampoline uiteindelijk moet zijn, hangt helemaal af van hoeveel mensen er later gebruik van gaan maken. Een diameter van 3 meter is een goede maatstaf, maar volwassenen kunnen ook iets meer gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *