Welk bed heeft uw kind nodig?

Kinderen wisselen natuurlijk bovengemiddeld vaak van bed. De groei speelt hier een grote rol in maar de continu wisselende smaak van de kinderbreinen speelt hier ook een -misschien nog wel grotere- rol in. Zo wil je kind de ene dag een mooi prinsessen bed en de andere dag toch weer liever een bed met een thema van een superheld. Als ouder is het lastig om steeds maar aan de wensen te voldoen. Er zijn verschillende soorten bedden voor verschillende leeftijden. Verder in dit artikel lees je wanneer een kind toe is aan een bepaald bed en welke opties er bij deze soorten bedden zijn. 

De wieg

Deze kan uiteraard niet ontbreken, de wieg. Het begin van een nieuw leven en dus een eerste bed. Een wieg is makkelijk te verplaatsen en dat komt nog weleens van pas in verband met jengelende baby’s. Er zijn veel verschillende soorten wiegen, de bekendste hiervan is de ‘normale’ wieg. Deze wieg staat op 4 poten en heeft verder geen bijzonderheden. 

Buiten deze normale wieg zien we de co-sleepers steeds meer voorkomen. Dit is een aanschuifbare wieg, zo kun je als het ware samen met je kind slapen. Vaak zijn de co-sleepers ook te gebruiken als normale wieg. Meestal ligt een baby in de wieg tot een leeftijd van ongeveer 6 maanden. Een normale wieg heeft meestal afmetingen rond de 40×80. 

Het ledikant

Sommige ouders slaan deze stap over. Na de wieg zou het kind over kunnen stappen naar een ledikant. Dit bed heeft spijlen zodat uw kind niet uit het bed kan vallen. Ook is dit bed vaak in hoogte verstelbaar. Kinderen liggen meestal in een ledikant tot een leeftijd van 3 jaar. De afmetingen van een ledikant zijn standaard 60×120.

Junior bed

Het junior bed is een ideale tussenstap voordat het kind overstapt naar een eenpersoonsbed. Het bed is lager uitgevoerd, dit maakt het bed extra veilig. Ook deze bedden worden vaak voorzien van spijlen, zodat het kind niet uit het bed kan vallen. Het junior bed is bedoeld voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Het matras van een junior bed is meestal 70×150. Er bestaan tegenwoordig ook meegroeibedden in deze categorie. Deze zijn de standaard maat van een junior bed maar kunnen in verloop van tijd groter worden gemaakt. Ideaal voor snelgroeiende kinderen. 

Eenpersoonsbed

Het eenpersoonsbed is natuurlijk een bed waar een kind lang mee kan doen. Vanaf 3 jaar is dit bed een goede optie. Dit bed heeft afmetingen van 90×200. Een eenpersoonsbed is er natuurlijk in veel soorten en maten, op dit moment zijn bedhuisjes erg trendy. 

Een bedhuisje is knus, gezellig en voegt echt iets toe aan de kinderkamer. Ook kunnen de kinderen zich goed vermaken in een bedhuisje waar de kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. De bedhuisjes zijn vaak ook laag uitgevoerd, zodat het kind probleemloos in en uit bed kan stappen. Het bedhuisje biedt het kind een plek om zich terug te trekken. Een razend populaire en trendy optie voor de kinderkamer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *