Welke wijn past bij welk gerecht?

Als wijnliefhebber weet je precies welke wijn je nu echt lekker vindt, maar zo vlak voor de kerstdagen wil je misschien weleens extra uitpakken, ook al zijn we maar in een klein gezelschap. Een aanrader met een breed assortiment zijn de Italiaanse wijnen van Pasqua. Of het nu gaat om witte wijn, rosé of rode wijn.

Kookkunsten

Aangezien de horeca dicht zit, ben je misschien wel van plan om zelf te gaan koken voor je gasten. Maar welke wijn past nu bij welk gerecht? Bij gegrild, gebraden en gestoofd vlees is over het algemeen rode wijn erg lekker. In tegenstelling tot vis, is het aan te raden daar witte wijn bij te drinken. Althans dat wordt vaak beweerd.

Rode wijn en vis is dus geen combinatie?

In tegenstelling tot vis, wordt het vaak aangeraden daar geen rode wijn bij te drinken, maar is dat wel helemaal terecht? Nou niet echt dus, aangezien er ook echt wel rode wijnen zijn die passen bij visgerechten. Je moet hierbij vooral letten dat de wijn de vis niet overstemt en andersom. Vaak past rosé ook erg goed bij visgerechten. De reden dat vaak gezegd wordt geen rode wijn te drinken bij vis is vanwege de tannines die met name in de vollere rode wijnen zitten, die krachtiger zijn. In combinatie met visolie zorgt dat voor een metaalachtige smaak en dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Pas je de wijn aan op je gerecht of andersom?

Heb je een bepaald gerecht in gedachten die je wilt maken dan is het raadzaam eens te informeren welke wijn hierbij past. Online kun je hier tegenwoordig veel over vinden, maar het kan natuurlijk ook dat je een bepaalde wijn in je hoofd hebt die je wilt schenken, dan kun je kijken welke gerechten daarbij passen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *