Zo kan jij je kleine kamer het beste inrichten

Niet iedereen heeft een kamer waar al zijn of haar spullen gemakkelijk in passen, maar dat is geen probleem! Heb jij een kleine kamer en ben je op zoek naar de beste manier om het inrichten? Hieronder staan voor jou drie tips zodat jij de kleine hoeveelheid ruimte die je hebt maximaal kan benutten. Zo kan jij ook een Pinterest waardige kamer krijgen, ook al is hij maar twaalf vierkante meter.  

Een hoogslaper 

Hoogslapers zijn niet alleen super praktisch, maar staan ook erg leuk! Ze zijn te krijgen in allerlei kleuren en stijlen, je kan zelfs een hoogslaper met bureau kopen (dat scheelt weer moeite met afmetingen). Met een hoogslaper maak je gebruik van de hoogte van je kamer en hou je meer ruimte over op de grond. Zo kan je een extra kast kwijt onder je bed, of kan je een leuke bank neerzitten waar je overdag op kan chillen.  

Multifunctionele meubels 

Gebruik je kledingkast niet alleen als opslagruimte voor kleding, maar hou een plank vrij voor spullen als beddengoed. Gebruik de zijkant van je kast voor planken waar je make-up of haarstijl producten neer kan zetten. Wil je graag een bank in je kamer? Koop er dan een met opslagruimte! Bij winkels als Ikea zijn er veel meubels te vinden die niet alleen dienen als zitvlak of tafel, maar die tegelijkertijd ook gebruikt kunnen worden voor opslag. Deze meubels zijn jouw beste vriend als je een kleinere ruimte hebt.  

Opgeruimd staat netjes 

Een kleinere kamer oogt een stuk ruimer wanneer het opgeruimd is. Hou je vloer vrij van kleding en voorkom een rommelig bureau. Heb je veel kleine spulletjes? Ruim deze dan op in een bakje of in een mandje, in plaats van ze ergens neer te zetten. Zorg ook dat je een aantal lades en dichte kasten beschikbaar hebt om dingen in te doen zodat je kamer netter lijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *