Zo kies je de beste outfit voor jouw lichaamsvorm

Soms kan het lastig zijn om kleding te vinden die past bij jouw lichaamsvorm. Toch is het heel belangrijk dat je als vrouw je eigen lichaamsvorm kan bepalen. Elke lijf is prachtig en die komt het beste tot zijn recht in de juiste outfit. Accentueer je sterke punten en verbloem de delen die je minder vind. Hierdoor straal je meer zelfverzekerdheid uit, dat ben je pas een powervrouw!

Meest voorkomende lichaamsvormen

Zandloper

Dit is een van de vrouwelijkste lichaamsvormen. Gemiddeld hebben deze vrouwen meer curves. De borsten en heupen zijn goed in balans en de taille is smaller. Deze lichaamsvorm heeft dus veel ronde vormen. Door deze rondingen te benadrukken kan je de taille accentueren. Hierdoor staat er een supervrouwelijk silhouet. Iets wat onmisbaar is in je kledingkast is een wikkeljurk met een V-hals. Kies bijvoorbeeld voor een jurkje van Smashed Lemon. Dit merk heeft veel jurkjes met een mooie v en leuke kleurrijke printjes.  Door een V-hals is de decolleté mooi en zichtbaar, maar let op dat het niet too much wordt. Als je een mooie schoen wilt dan kan je het beste kiezen voor een bredere hak en een ronde neus.

Appel

Dit is een van de bekende lichaamsvormen. Vaak zie je bij vrouwen met een appel figuur dat ze aankomen rond hun buik, waardoor er een minder duidelijke taille is. Vaak hebben deze vrouwen wel lange slanke benen en armen. Dit is geen makkelijk lichaamsvorm om een outfit voor te vinden. Maar geen paniek! Er zijn genoeg manieren om er fleeky uit te zien. Ga bijvoorbeeld voor A lijn jurken. Dit zijn jurken die vanaf de borsten wat wijder uitloopt. Hierdoor creëer je zelf een taille. Zorg daarnaast voor een mooi decolleté om te voorkomen dat de aandacht naar je buik wordt getrokken. Een item wat een vrouw met een appel figuur ook kan rocken is een flared jeans of een high waist jeans.

Peer

De naam zegt het zelf al, maar de onderkant van je lichaam is het zwaarste. Dat betekent dat je schouders en borsten small zijn, en je heupen en billen wat breder. Dit type lichaamsvorm wordt ook wel een driehoek genoemd. Door de juiste kleding te dragen kan je de rondingen rondom je heupen prachtig accentueren. Een gouden regel: vermijd zakken aan de zijkant. Die leggen het accent op de verkeerde plek. Benadruk je taille, door bijvoorbeeld een riempje om een jurkje te dragen. Draag verder luchtige en los vallende jurken. Je hoeft natuurlijk je slanke bovenlichaam niet te verbloemen. Een getailleerde blazer of jasje is perfect voor jou. Als je graag pintjes draagt, draag ze dan vooral op je bovenlichaam.

Recht

Bij een rechte lichaamsvorm hebben je schouders, taille, heupen en borsten ongeveer dezelfde maat. Dit zorgt ervoor dat je er slank en rechthoekig uitziet. Vaak wordt dit ook wel het supermodel lichaam genoemd. Door je taille te accentueren kan je je schouders iets breder laten lijken en je heupen accentueren. Als je een blazer of een jasje wilt, kies dan voor een getailleerd model. Ook printjes doen het erg goed op een recht lichaam. Om ervoor te zorgen dat je heupen wat groter lijken kan je een wijde broek met een hoge taille dragen. Wat de schoenen betreft kan je echt alle kanten op, lucky you! Je hebt geen hakken nodig om langer te lijken dus een sneaker of leuke sandaaltje perfect.

De omgekeerde driehoek

Last but not least de omgekeerde driehoek. Deze lichaamsvorm heeft brede schouders, smalle taille en smalle heupen. Vaak hebben deze vrouwen slanke benen. Leg bij dit lichaamsfiguur de nadruk op het onderlichaam. Kies bijvoorbeeld voor een broek of rok met een printje of een opvallende kleur. Je bovenlichaam wil je minder benadrukken dus kies hier juist voor een neutrale kleur. Een top met een V-hals zal je ook erg mooi staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *