Zo maak je het mooiste landschap voor je kerstdorp

Vind jij kerstdorpen ook altijd zo gezellig staan in huis? De feestdagen liggen weer in het vooruitzicht wat betekent dat je bijna weer kan beginnen met het bouwen van je kerstdorp. De een vind een paar huisjes genoeg maar de meeste kerstdorpliefhebbers houden ervan om flink uit te pakken. Tijdens de kerst van 2020 zullen we vooral veel thuis zijn met ons eigen gezin waardoor het extra gezellig is om je interieur aan te kleden.

Naast leuke kersthuisjes en accessoires heeft een mooi kerstdorp ook een goede ondergrond nodig. Als je een landschap in gedachten hebt kan je beginnen met bouwen. Maar hoe maak je een landschap? Lees hieronder enkele tips.

Landschap maken met piepschuim

Piepschuim is het makkelijkste, goedkoopste en snelste om een winterlandschap te maken voor je kerstdorp. In de bouwmarkt zijn verschillende diktes beschikbaar. Door platen op elkaar te stapelen kan je makkelijk met verschillende hoogtes werken. Je kan de platen het beste bevestigen met polystyreenlijn. Deze lijm is uitermate geschikt voor piepschuim en ook bij de bouwmarkt te koop. Je kan de piepschuimplaten ook met elkaar bevestigen met satéprikkers. Steek de satéprikkers schuin in het piepschuim.

Vormen

Als je de verschillende hoogtes in grote lijnen hebt bepaald is het tijd om een bergstructuur aan te brengen. Dit kan je doen door piepschuim te breken en weg te steken met een mes. Je kan ook kiezen voor een piepschuimsnijder.

Schilderen of spuiten

Wanneer de ondergrond voor je Luville of Lemax kerstdorp is gevormd kan je de ondergrond een mooi kleurtje geven. Dit kan je doen door met wit en grijs te schilderen en te spuiten en wat kunstsneeuw erover heen te strooien. Het resultaat is verbazingwekkend mooi.

Nu de ondergrond helemaal af is kan je beginnen met het bouwen van jouw kerstdorp. Kijk op felinaworld.nl voor de grootste collecties aan kersthuisjes van Luville en Lemax.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *