Zo ontwerp je een nieuwe keuken

Een nieuwe keuken kan een grote aanwinst zijn voor je huis. Niet alleen voegt het een enorme waarde toe aan je huis, het is ook nog een van de meeste functionele ruimtes in je huis. Je brengt hier veel tijd door dus het is het echt waard om deze zo functioneel mogelijk in te richten. Als je geen zin of budget hebt voor een hele renovatie kun je natuurlijk je bestaande keuken opknappen met wat leuke truckjes. Maar als je opnieuw wil beginnen hebben we een paar tips voor je.

Keukenapparatuur

Als je toch opnieuw gaan beginnen, kies dan meteen de beste keukenapparatuur. Kies apparatuur van goede betrouwbare merken die jaren mee kunnen gaan. Mocht je dit niet allemaal kunnen veroorloven op dit moment, bespaar dan niet op de kwaliteit maar op de kwantiteit. Reserveer bijvoorbeeld wel een plekje voor een vaatwasser, maar plaats deze pas wanneer je weer wat meer gespaard hebt.

Ga voor tijdloos

In de designwereld barst het van de trends. Denk bijvoorbeeld aan het marmeren keukenblad. Sommige zijn maar van korte duur. Wanneer je te veel meegaat in deze trends zal je keuken over een paar jaar weer gedateerd aanvoelen terwijl deze eigenlijk gloednieuw is. Denk hier goed over na. Laat je niet te veel meeslepen in de trends maar ga voor tijdloos. Vooral patronen en kleuren zijn erg trendgevoelig. Kies dus vooral neutrale en effen kleuren of pas trends toe op een plek waar dit makkelijk weer te veranderen is. Maak dus bijvoorbeeld niet een heel keukeneiland in een of andere trendy vorm maar beperk de trends tot de tegeltjes op de achterwand. Deze kunnen altijd makkelijk geschilderd of vervangen worden. Ook losse greepjes op kastjes zijn makkelijk te vervangen dus deze kunnen best een tijdje trendy goud met krullen zijn om over een paar jaar vervangen te worden door iets nieuws.

Denk aan looproutes

Looproutes zijn tegenwoordig overal, maar denk hier ook over na in de keuken. Plaats bijvoorbeeld niet de oven of koelkast tegenover de vaatwasser. Als deze allebei open staan kun je er niet meer langs of kunnen de apparaten met elkaar botsen. Hier ga je je zeker weten aan irriteren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *