Zo schenk je altijd een heerlijk bakje koffie

Stel je hebt een koffiemachine. Dan wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van dit apparaat en van vers gezette koffie. Dat kun je eigenlijk alleen bewerkstelligen als je gebruik maakt van een goede ontkalkingstabletten online bestellen. Door de machine te ontkalken, verleng je de levensduur en geniet je dus langer van een vers en fris gezet kopje koffie. Kalk is een stevige vijand van veel apparaten. Ontkalken is wat dat betreft dus ook essentieel. Met Jura reinigingstabletten kun je ervoor zorgen dat onder meer de koffiemachine lang van kalk gevrijwaard blijft. 

 

Verleng de levensduur van jouw koffiemachine

Met een goede ontkalkingstablet raakt de machine niet verstopt en verleng je zoals gesteld de levensduur van de machine. Het is een gegeven dat elk apparaat frequent ontkalkt moet worden. Dit kan prima met een tablet of met een speciale vloeistof. Kies je voor een tablet, dan krijg je te maken met een kleine en handzame tablet. Het is dus gemakkelijk op te bergen en bovendien is de dosering erg eenvoudig. Je kunt een dergelijke tablet op verschillende manieren toepassen. In bepaalde koffiemachines zit al een handige opening waarin je de tablet rechtstreeks kunt laten vallen. Kind kan wat dat betreft de was doen. 

Is er nou geen sprake van een degelijke opening, dan zul je de tablet eerst moeten oplossen. Dit kan prima in lauw water. Vervolgens giet je het mengsel dat bestaat rechtstreeks in de machine.

 

Ook in vloeibare vorm beschikbaar

Er is behalve een tablet ook een vloeibare ontkalker beschikbaar. Deze kant en klare vloeistof giet je simpel in de machine. Wel is het iets lastiger doseren in  vergelijking met een tablet. Gebruik voor de dosering een maatbeker. In de meeste gevallen giet je deze vloeibare ontkalker  rechtstreeks in het waterbakje. De ontkalker wordt vervolgens gemakkelijk door het apparaat geleid. 

 

Je verdient de investering snel terug

Ontkalken is toch al goed. Zeker als je te maken hebt met hard leidingwater. Dit is water met een vrij hoog kalkgehalte. Als je merkt dat niet alleen de koffiemachine last heeft van kalk, kun je de zaken serieuzer aanpakken en kun je overwegen een waterontharder te laten plaatsen. Met behulp van harsdeeltjes wordt hard leidingwater veel zachter gemaakt Het resultaat merk je meteen. Er is veel minder sprake van kalkaanslag in de voegen, je haar voelt minder droog en dof aan en hetzelfde geldt voor de huis. Ook zullen de handdoeken veel zachter uit de wasmachine komen. De apparatuur werkt beter en je verbruikt bovendien behoorlijk minder energie. Dat maakt het een investering om serieus te overwegen. De investering verdien je door de lagere rekening voor energie namelijk gemakkelijk terug. 

Met een waterontkalker gebruikt bijvoorbeeld ook de wasmachine veel minder zeep. Dat maakt de ontkalker dus ook nog eens veel beter voor het milieu. En ook dat is bepaald niet onbelangrijk. Conclusie; wil je zo lang mogelijk genieten van jouw apparatuur, zorg dan dat je regelmatig voor ontkalking zorgt. Met een tablet kan dat prima en als je de zaken nog rigoureuzer aan wilt pakken, kies dan voor een waterontharder. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *